MLS Football Jersey

NBA:n joulujuhla tuntui tänä vuonna hieman tyhjentävältä, sillä katsojaluvut laskivat huomattavasti edelliskaudesta. Syyllinen? Kovempi kilpailu NFL:n kanssa ja ABC-verkon vähäisempi läsnäolo.

Vaikka Celtics-Lakers-ottelu oli päivän ykkönen 5 miljoonalla katsojalla (3,31 miljoonaa ABC:llä, 1,69 miljoonaa ESPN:llä), se merkitsi 18 prosentin pudotusta viime vuoden huippupeliin verrattuna. Pudotus ei rajoittunut vain huippuotteluun. Lähes kaikissa muissa ikkunoissa nähtiin samanlaisia pudotuksia: myöhäisillan Suns-Mavericks-ottelu ESPN:llä putosi 39 prosenttia ja Sixers-Heat-ottelu 73 prosenttia viime vuoden Grizzlies-Warriors-ottelusta.

Hoops vs. Pigskin: ABC:llä NFL voittaa NBA:n joulun katsojaluvuissa.

Katsojamäärien laskuun on kaksi syytä:

NFL Blitz: NFL:n joulupäivän ohjelmassa oli tänä vuonna kolme kiehtovaa peliä, joissa kaikissa oli mukana pudotuspelien voittajia ja Super Bowl -toiveita. Toisin kuin viime vuonna, jolloin pelit olivat hieman vaisuja, tänä vuonna katsojia pidettiin kiinni pelikentällä ja heidän huomionsa siirtyi pois NBA:n kovasta pelikentästä.

ABC Blackout: Koska joulu osui maanantaille, NFL varmisti itselleen ABC:n prime time -aikataulun, mikä esti NBA:ta näyttämästä kaikkia viittä peliä yhtä aikaa televisiokanavilla kuten viime vuonna. Tämä rajoitti NBA:n tavanomaista tv-katsojamäärää ja pirstoi yleisöä entisestään.

Laskusta huolimatta on kuitenkin myös hyviä puolia. Joulupäivä oli edelleen NBA-kauden katsotuin päivä, ja Celtics-Lakers-ottelu ylitti jopa edelliskauden mestaruusottelun. Ja jopa Bucks-Knicks-ottelu oli kauden seitsemän parhaan joukossa. Tämä viittaa siihen, että vaikka kilpailu ja aikataululliset esteet vaikuttivat katsojamääriin, NBA:lla on edelleen merkittävä vetovoima vannoutuneiden fanien keskuudessa.

NBA:n on ehkä mukautettava joulupäivän strategiaansa tulevina vuosina. Vaihtoehtoisten lähetyskumppanuuksien tutkiminen, useampien tärkeiden otteluiden järjestäminen tai mahdollisesti jopa eri päivien kokeileminen voisi auttaa liigaa saamaan takaisin joulupäivän hallitsevan asemansa yhä kovemman kilpailun edessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey