MLS Football Jersey

Espanjalainen Jenni Hermoso sanoo, että ”jalkapallo antaa minulle edelleen elämää” kuuden kuukauden kuluttua MM-voitosta, kun Espanjan entinen liiton päällikkö Luis Rubiales suuteli häntä.

Jenni Hermoso: Espanjan hyökkääjä puhuu ensimmäistä kertaa MM-finaalin välikohtauksen jälkeen
Jenni Hermoso: Espanjan hyökkääjä puhuu ensimmäistä kertaa MM-finaalin välikohtauksen jälkeen

Hermoso puhui ensimmäisessä kansainvälisessä tiedotustilaisuudessaan tapauksen jälkeen, mikä hänen mukaansa ei ollut yksimielinen.

Espanja kohtaa Ranskan keskiviikkona naisten kansojen liigan avausfinaalissa.

”Olen onnekas, että olen palannut finaaliin kuuden erittäin pitkän kuukauden jälkeen”, Hermoso sanoi.

”Tänään nautin jalkapallosta ja kilpailen Espanjan kanssa toisen turnauksen voittamisesta.”

Hermoso, 33, teki oikeudellisen valituksen Rubialesista, kun tämä suuteli häntä huulille Espanjan voiton jälkeen Englannista elokuussa Sydneyssä Australian MM-finaalissa.

Rubiales joutui eroamaan välikohtauksen seurauksena, ja Fifa kielsi hänet sittemmin kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta kolmeksi vuodeksi, päätös, joka vahvistettiin viime kuussa, kun 46-vuotias yritti valittaa.

Tapaus aiheutti maailmanlaajuisen vihan aallon seksismiä kohtaan naisten urheilun korkeimmalla tasolla ja johti espanjalaisten pelaajien maajoukkueen boikottiin, kun he vaativat muutoksia maan naisten jalkapalloon.

”Paljon on tapahtunut sen jälkeen”, Hermoso sanoi tiistaina.

”Se on ollut vaikea prosessi, monien asioiden ymmärtäminen. Pelaan edelleen jalkapalloa ja ainoa asia, jonka haluan, on jatkaa nauttimistani tämän paidan päällä”.

Kotimaista jalkapalloaan Meksikossa Tigresissä pelaava Hermoso palasi maajoukkueeseen lokakuussa ja voitti 89. minuutin voiton Italiaa vastaan Nations Leaguen lohkovaiheessa.

”Minulle on erittäin tärkeää pelata toisessa finaalissa, jatkaa täällä, voin hyvin, jalkapallo antaa minulle edelleen tarvitsemani elämän, haluan jatkaa pelaamista maajoukkueeni ja Tigres-joukkueeni kanssa, ja jatkan nauti tästä urheilusta”, Hermoso sanoi.

”Jos voitamme huomenna, Espanja on tehnyt jälleen historiaa.”

Espanja on päässyt turnauksen finaaliin myös kesän Pariisin olympialaisiin.

– MM-kisojen nostamisesta kisoihin teemme paljon historiaa lyhyessä ajassa, ja mikäpä sen parempaa kuin joukkue, joka tuntee olevansa mestari jokaisessa mielessä, hän sanoi.

”Huomenna meillä on uusi mahdollisuus näyttää, että Espanja on täällä jäädäkseen ja tekemään erittäin hyviä asioita.”

Mutta vaikka MM-kisojen tapaus herätti kansainvälistä raivoa, espanjalainen Ballon d’Or -voittaja Aitana Bonmati sanoi, että hänen maansa voittaja pokaalin ei ole ”palvelnut tarkoitusta”, kun on kyse kansainvälisen naisten joukkueen maiseman muuttamisesta.

”Valitettavasti en voi sanoa, että monet asiat ovat muuttuneet”, Bonmati sanoi ranskalaiselle urheilusanomalehdelle L’Equipe.

”Meillä on esimerkki englantilaisista, kun he voittivat EM-kisat, näimme todellisen muutoksen heidän menestyksensä jälkeen valtakunnallisella tasolla.

”Sillä oli seurauksia, ja kotiliigaan panostettiin enemmän. Stadionit ovat täynnä, kun Englanti pelaa. Se saa minut mustasukkaiseksi, koska en voi sanoa, että täällä on tapahtunut samaa.

”Täällä on vielä niin paljon tekemistä, ja minulla on sellainen vaikutelma, että MM-kisoilla ei ole ollut mitään tarkoitusta.”

Myös jalkapallon MM-voittaja Jorge Vilda erotettiin syyskuussa, ja häntä tutkitaan edelleen osana Rubialesin vastaista rikosasiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey