MLS Football Jersey

Brasilian maajoukkueen jalkapallopeliasu Gabriel Barbosa koki suuren takaiskun urallaan, kun hänet määrättiin maanantaina kahden vuoden pelikieltoon dopingrikkomusten vuoksi. Päätöksen teki maan antidopingtuomioistuin, joka äänesti 5-4 rangaistuksen puolesta, joka ulottuu huhtikuuhun 2025. Barbosa ilmoitti heti aikovansa valittaa päätöksestä.

Barbosaa ympäröivä kiista alkoi hänen käytöksestään yllättävässä dopingtestissä 8. huhtikuuta 2023, vain päivää ennen Flamengon osavaltion mestaruusottelua Rio de Janeirossa. Huolimatta siitä, että seuran harjoitusalueella oli dopingvalvojia, Barbosan väitetään osoittaneen kunnioituksen puutetta testimenettelyjä kohtaan, ja hän testasi lopulta useita tunteja joukkuetovereidensa jälkeen.

Barbosan asianajajat väittivät, että luotettavampana pidetty verikoe todisti hänen syyttömyytensä ja kumosi syytökset väärinkäytöksistä testausprosessin aikana. Barbosan edustama seura Flamengo kiistää jyrkästi osallisuutensa dopingpetokseen, ilmaisi yllättyneensä päätöksestä ja lupasi tukea pelaajan valitusta.

27-vuotias hyökkääjä, joka tunnetaan nimellä ”Gabigol”, on kokenut urallaan ylä- ja alamäkiä, muun muassa Inter Milanin jalkapallopeli ja Benficassa, ennen kuin hän löysi menestyksen Flamengossa. Saavutuksistaan huolimatta, joihin kuuluvat useat Copa Libertadores- ja Brasilian liigan mestaruudet Flamengon kanssa, Barbosa on kohdannut haasteita, kuten joutunut sivuun sen jälkeen, kun entinen brasilialaisvalmentaja Tite palkattiin Flamengon päävalmentajaksi.

Vastauksena pelikieltoon Barbosa vetosi sosiaalisessa mediassa syyttömyyteensä ja korosti, että hän on noudattanut antidopingsäännöksiä koko uransa ajan. Hän korosti tehneensä yhteistyötä testausmenettelyjen kanssa ja ilmaisi luottavansa siihen, että hänet vapautetaan valitusprosessin kautta.

Marokko Fotballdrakt

Brasils fotballdrakt for barnelandslag
Flamengo-hyökkääjä Barbosa sai 2 vuoden pelikiellon dopingpetoksesta

Barbosan uraa on leimannut sekä huiput, kuten olympiakullan voittaminen Brasilian kanssa vuonna 2016, että alamäet, kuten vaikeudet vakiinnuttaa asemansa eurooppalaisessa jalkapallossa. Palattuaan Brasiliaan hänestä tuli kuitenkin yksi maan parhaista maalintekijöistä, ja hänet tunnustettiin ja juhlittiin.

Nyt, kun Barbosa kohtaa tämän takaiskun, jalkapallomaailma odottaa hänen valituksensa tulosta toivoen, että oikeus voittaa ja hänet vapautetaan. Siihen asti hyökkääjä on päättänyt puhdistaa nimensä ja jatkaa uraansa rehellisesti ja sitoutuneesti.

Brasilian lasten maajoukkueen jalkapallopeliasu Gabriel Barbosa tuomittiin dopingpetoksesta kahden vuoden pelikieltoon, jota jatkettiin huhtikuuhun 2025 asti. Barbosa aikoo tällä hetkellä valittaa tuomiosta, sillä hänen käytöksensä yllättävässä ottelussa aiheutti kiistaa, ja dopingtesti on määrä suorittaa huhtikuussa 2023. Hänen asianajajansa väittävät hänen olevan syytön vedoten verikokeisiin, kun taas Flamengo kiistää osallisuutensa dopingpetokseen. Barbosa, joka tunnetaan nimellä ”Gabigol”, on pelannut urallaan nousu- ja laskusuhdanteita, ja hän joutuu kohtaamaan epävarmuutta valitusprosessin aikana. Hän vakuutti sosiaalisessa mediassa syyttömyyttään ja korosti kunnioittavansa suuresti antidopingsäännöksiä. Jalkapallomaailman odottaessa lopputulosta ja toivoen oikeuden toteutuvan Barbosa on päättänyt puhdistaa nimensä ja jatkaa uraansa rehellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey