MLS Football Jersey

Aston Villan manageri Carla Ward sanoo, että pelaajien ja valmentajien väliset suhteet ovat ”sitä rajan ylittämistä” ja ”kelvotonta”.

WSL:n managerit sanovat, että pelaaja-valmentaja-suhteet naisten jalkapallossa ovat "kelvottomia"
WSL:n managerit sanovat, että pelaaja-valmentaja-suhteet naisten jalkapallossa ovat ”kelvottomia”

Seura tutkii Leicester Cityn pomoa Willie Kirkiä pelaajan ja valmentajan välisestä suhteesta.

Foxesin tiedottaja sanoi, että 45-vuotias ”avusti seuraa sisäisessä prosessissa”.

BBC Sport on pyytänyt Kirkiä kommentoimaan väitettä.

Kirk ei ollut laitalaudalla Leicesterin 2-0-voitossa Liverpoolia vastaan naisten FA Cupin puolivälierissä lauantaina.

BBC Sport ymmärtää, että seuralle on tehty valitus Kirkin ja pelaajan välisestä väitetystä nykyisestä suhteesta.

Leicesterin tiedottaja sanoi, että päätös ”päätetään aikanaan”.

Vuonna 2022 Ward sanoi, että pelaajan ja valmentajan väliset suhteet voivat ”luoda tehoepätasapainon”, joka usein johtui ”tiedostamattomasta harhasta”.

Torstaina puhuessaan Ward sanoi: ”Tunnen itseni vielä vahvemmaksi kuin kaksi vuotta sitten, koska peli etenee nopeasti.

”Tehtävämme ja velvollisuutemme on suojella pelaajia ennen kaikkea. Tämän rajan ylittämistä ei voida hyväksyä, eikä se voi tapahtua.

”Se saa minut erittäin vihaiseksi, koska olemme täällä luodaksemme ympäristön, mukavan paikan, jossa ihmiset tulevat töihin, jossa he tuntevat olonsa turvalliseksi, jossa he tuntevat olonsa tuetuiksi, missä he tuntevat huolta.”

Kysyttäessä, pitäisikö pelaajan ja valmentajan välisestä suhteesta tulla irtisanottava rikos, Ward vastasi: ”Joo, 100%.

Tottenhamin pomo Robert Vilahamn, joka liittyi seuraan heinäkuussa ruotsalaisesta BK Hackenista, lisäsi: ”Mielestäni se ei ole täysin hyväksyttävää. Valmentajana olen valta-asemassa pelaajien ja henkilökunnan kanssa.

”En usko, että sen pitäisi olla kysymys, jota nostamme täällä, mielestäni se on hullua. Minulle se on mahdotonta hyväksyä, eikä sen pitäisi olla sellaista.”

Kirk aloitti naisten superliigaseuran Leicesterin managerina vuonna 2022.

Hän liittyi klubiin alun perin sinä kesänä jalkapallon johtajana ennen kuin hän seurasi Lydia Bedfordia pomoina saman vuoden marraskuussa.

Uransa naisten jalkapallossa hän on johtanut Hiberniania ja Bristol Cityä ennen kuin hän vietti aikaa Manchester Unitedin valmennustehtävissä.

Sitten skotti otti Evertonin johtoon joulukuussa 2018 ja auttoi heitä pääsemään naisten FA Cupin finaaliin vuonna 2020 vajaassa kolmessa vuodessa Toffeesin kanssa.

Viime kaudella hän ohjasi Leicesterin WSL:n pohjalta turvaan, ja tällä hetkellä se on seitsemäntenä taulukossa.

Miksi pelaaja-valmentaja-suhteet naisten jalkapallossa ovat edelleen ongelma

Pelaajien ja valmentajan väliset suhteet eivät ole laittomia – niin kauan kuin alaikäisiä ei ole mukana – vaikka ne voivat rikkoa käytännesääntöjä.

Pelaajien ja managerien väliset käytännesäännöt ovat ehtona seurojen WSL-lisenssin saamiselle, ja jokaisella seuralla on oltava turvatoimihenkilö.

”Peli on ammattimaista. Kun puhutaan siitä, mihin raja vedetään, mielestäni se on hyvin yksinkertaista, kun peli ammattimaiseksi muuttui, et voi ylittää sitä rajaa”, Ward sanoi.

”Kun olin pelaaja, se oli hyvin sosiaalinen näkökohta, mutta nyt puhumme tasoista, että se on mielestäni vanhempi-opettaja. Et voi tehdä sitä.

”Elämässä on paljon kirjoittamattomia sääntöjä, joita ihmiset eivät ylitä. Ottaen huomioon, missä olemme nyt ja koska jotkut ihmiset eivät vieläkään ymmärrä tuota kirjoittamatonta sääntöä, ehkä kirjoita se mustavalkoiseksi, jotta asia on selvä.”

Naisten jalkapalloliiton johtaja Baroness Campbell sanoi vuonna 2018, että hän piti pelaaja-valmentajan henkilökohtaisia suhteita ”huolenaiheena”.

Naisten jalkapallon pelaajien ja valmentajien välisiä henkilökohtaisia suhteita on kritisoitu siitä, että ne voivat aiheuttaa joukkueen voimaepätasapainoa.

Se vaikutti myös Mark Sampsonin irtisanomiseen Englannin valmentajan tehtävistä vuonna 2017. Hän menetti työpaikkansa sen jälkeen, kun FA kuvaili ”sopimattomaksi ja sopimattomaksi käytökseksi” Bristol Academyssa toimineiden pelaajien kanssa.

Samaa sukupuolta olevien pelaajien suhteet ovat yleisiä pelissä, jossa WSL:stä tuli ammattilainen vasta vuonna 2011.

”Sopimatonta ja sopimatonta” – mitä muut WSL-johtajat sanoivat

BBC Sport kysyi useilta managereilta heidän tiedotustilaisuuksissaan torstaina pelaajien ja valmentajan suhteista.

Bristol Cityn päävalmentaja Lauren Smith: ”Minun näkemykseni on, että harmaata aluetta ei ole. Sitä ei voida hyväksyä, eikä sen pitäisi tapahtua.

”Onko se ongelma naisten pelissä? Mielestäni se, että käymme keskustelua, osoittaa, että se on asia, jota on tarkasteltava ja käsiteltävä ennemmin tai myöhemmin. Olemme nähneet muita tapauksia eri puolilla maailmaa jossa asiat jätetään huomiotta ja työnnetään maton alle. Ei ole sen aika, on toiminnan ja seurausten aika.

”Seurojen tulee olla vastuussa siitä, mitä heidän seuroissaan tapahtuu. Olemme nähneet aiemmin, että jos seurat eivät osaa tai osaa, tuki FA:lta tai hallintoelimeltä, LMA:lta [League Managers Association] tai PFA:lta [Professional Footballers’ Association], on tärkeää, että kaikilla on ääni. Jos seurat eivät tiedä mitä tehdä, heidän on pyydettävä apua.”

Arsenalin manageri Jonas Eidevall: ”Mielestäni se on erittäin sopimatonta useista syistä. Se on selvä ei pelaajan ja managerin välisille suhteille.

”Kun katsot menneisyyttä, ei ole epäilystäkään, jos katsot ja luet esimerkiksi NWSL:ssä [Yhdysvaltojen kansallinen naisten jalkapalloliiga], pelissä on suuria ongelmia ja niitä on ollut myös aiemmin. , mikä todennäköisesti valitettavasti kertoo, että joissakin paikoissa on edelleen ongelmia.

”Se koskee minua pelaajien hyvinvoinnin näkökulmasta, ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että hallintoelinten, liigojen, seurojen ja yhdistysten on oltava vahvoja siinä. Mielestäni se on erittäin sopimatonta.”

Chelsean manageri Emma Hayes: ”Yksi tärkeistä asioista, joista puhutaan, on naisten pelin siirtyminen amatööripelistä ammattilaispeleihin. Todellisuus on, että melkein kaikilla pelin osa-alueilla meidän on varmistettava, että on olemassa vähimmäisstandardi. Tarvitsemme suojauksen.

”Pelaajan ja valmentajan väliset suhteet ovat sopimattomia, pelaajien väliset suhteet ovat sopimattomia. Meidän on tarkasteltava sitä siinä kontekstissa, mistä peli on peräisin. Elämme nyt ammatillista aikakautta, jossa odotukset ovat paikallaan pelaajia ja pelaajia kohtaan. Valmentajat ovat sellaisia, että meidän on keskityttävä siihen, että meillä on huippustandardit.

”Naisten jalkapallo, kuten tiedämme, on ollut erittäin amatööripeli pitkän aikaa. Sanon tämän myös pelaajien välisistä suhteista. On haasteita, jotka ovat siirtymässä pisteeseen, jossa meidän pitäisi siirtyä näiden paikkojen ohi.

”Uskon, että siitä on keskusteltava laajemmin, mutta en usko, että voimme käydä keskustelua ilman historiallista kontekstia ja sitä, mitä haluamme edelleen luoda turvallisille alueille jalkapalloympäristössämme.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey