MLS Football Jersey

BBC Sportin mukaan La Liga analysoi videota, jonka kerrotaan osoittavan Vinicius Jr:n rasistisen hyväksikäytön Real Madridin pelin aikana Valenciassa.

Vinicius Jr: La Liga analysoi Real Madridin hyökkääjän väitettyä rasistista hyväksikäyttöä Valenciassa
Vinicius Jr: La Liga analysoi Real Madridin hyökkääjän väitettyä rasistista hyväksikäyttöä Valenciassa

Sosiaaliseen mediaan lähetetyllä videolla väitetään olevan lapsifani, joka ohjaa pahoinpitelyä pelaajaa kohtaan, raportoi The Athletic.

Vinicius teki kaksi maalia lauantain 2-2-tasapelissä ja juhli nostamalla nyrkkinsä ilmaan.

23-vuotias mies on joutunut rasistisen hyväksikäytön kohteeksi useita kertoja Espanjassa oleskelunsa aikana.

Toukokuussa 2023 Vinicius sanoi, että ”La Liga kuuluu rasisteille”, kun Valencia-fanit pahoinpitelivät häntä Mestallassa.

Myöhemmin kolme henkilöä pidätettiin pahoinpitelyn johdosta, ja Valencia sai sakot ja määrättiin osittain sulkemaan stadioninsa viideksi otteluksi, myöhemmin kolmeksi valituksen johdosta.

Rasistinen hyväksikäyttö, jota Vinicius on kohdannut viimeisen 18 kuukauden aikana, sisältää:

Syyskuu 2022 – Jotkut Atletico Madridin fanit lauloivat rasistisia kappaleita Viniciusta kohtaan Metropolitano-stadionin ulkopuolella ennen kuin Real Madrid soitti ne. Myöhemmin Atletico Madrid tuomitsi fanien ”vähemmistön” ”kelvottomia” lauluja.

Syyskuu 2022 – Jotkut Espanjan asiantuntijat kritisoivat Viniciuksen maalijuhlaa, jossa hän tanssi kulman lipun alla. Hän vastasi sanomalla, että ”mustan brasilialaisen onnellisuus Euroopassa” on kritiikin takana.

Joulukuu 2022 – Vinicius näytti joutuneen rasistisen hyväksikäytön kohteeksi Valladolidissa, kun hän käveli fanien ohi vaihdon jälkeen. Seuraavassa kuussa La Liga ilmoitti nostaneensa Viniciuksen rasistista hyväksikäyttöä koskevat syytteet ”asianmukaisille oikeus-, hallinto- ja urheiluelimille”.

Tammikuu 2023 – Real Madridin laitahyökkääjän kuva ripustettiin sillalle lähellä seuran harjoituskenttää ennen ottelua Atletico Madridia vastaan Copa del Reyssä. Atletico sanoi, että tapaus oli ”iljettävä”.

Helmikuu 2023 – Mallorcan fanit kuvattiin heidän väittäneen rasistisen pahoinpitelyn brasilialaista ottelussa Realia vastaan.

Maaliskuu 2023 – La Liga sanoi, että ”Viniciusta vastaan havaittiin jälleen kerran sietämätöntä rasistista käyttäytymistä” ottelussa Barcelonaa vastaan, ja se oli raportoinut rasistisista loukkauksista Barcelonan tuomioistuimelle.

Toukokuu 2023 – Vinicius joutui rasistiseen väärinkäyttöön Valenciaa vastaan. Myöhemmin pahoinpitelyyn liittyen pidätettiin kolme henkilöä.

Lokakuu 2023 – Vinicius kehui Sevillaa siitä, että se toimi nopeasti karkottaakseen fanin ja ilmoittaakseen viranomaisille hänen väitetystä rasistisesta hyväksikäytöstä.

Lokakuu 2023 – Barcelona aloitti tutkinnan sen jälkeen, kun Vinicius oli väitetysti pahoinpidelty fanien toimesta vaihdettuaan hänet El Clasicon aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey