MLS Football Jersey

Irlannin rugbyjoukkue lähti näihin MM-kisoihin maailman parhaaksi rankattuna joukkueena, mutta ei päässyt jatkoon pudotuspeleissä, vaan jäi kahdeksan parhaan joukkoon häviten Uudelle-Seelannille 28-24.

Irlannin kampanja alkoi mukavalla voitolla. Se murskasi Romanian 82-8 Bordeaux’ssa ja saavutti maajoukkueen suurimman MM-voiton. Sen jälkeen se otti toisen bonuspistevoiton, kun se voitti Tongan 59-16 Nantesissa. Mark Hansenin maalinteko auttoi joukkueen ottamaan B-ryhmän hallinnan voittamalla Etelä-Afrikan 13-8. Pariisissa Farrellin joukkue selviytyi pudotuspeleihin voittamalla Skotlannin 36-14. Irlannin 17 ottelun voittoputki päättyi kuitenkin äkillisesti seuraavalla viikolla, kun se hävisi 28-24 puolivälieräottelussaan Uutta-Seelantia vastaan.

Irlanti oli erittäin johdonmukainen joukkueidensa valinnassa, sillä se pelasi lähes vahvimmalla kokoonpanollaan jokaisessa ottelussa. Päävalmentaja Farrell ei kärsinyt turnauksen aikana liian monista loukkaantumisista, mutta hän menetti kuitenkin joitakin avainpelaajia, kuten koukkaaja Dan Sheehanin ja takakenttäpelaaja Jack Conanin, jotka ovat toipumassa jalkavammoista, sekä lukkopelaajan James Ryanin, joka jätti puolivälieräottelun Uutta-Seelantia vastaan väliin. On kyseenalaista, haittasiko rotaation puute lopulta Irlannin mahdollisuuksia. Kapteeni Johnny Sexton, joka saapui Ranskaan lähes kuuden kuukauden loukkaantumisen ja pelikiellon takia, oli yksi kymmenestä aloittavasta pelaajasta. Yli kolmannes pelaajista (12) ei ollut aloittanut yhtään ottelua.

Irlannin tähtipelaajat pelasivat hyvin. 33-vuotias puolustuspelaaja Bundee Aki oli huippukunnossa, aloitti kaikki viisi peliä ja teki viisi touchdownia, joista yhden kotimaataan Uutta-Seelantia vastaan. Hän voitti kaksi man-of-the-match-palkintoa ja on ollut yksi tämän MM-kisojen parhaista suorittajista. Lukko Tagg Bourne pelasi yhtä hyvin, samoin kuin kaksikko Gary Ringrose ja Hugo Keenan. Veteraani Sexton rikkoi useita ennätyksiä ja ohitti Ronan O’Garan Irlannin kaikkien aikojen try-scoring-listalla, mutta oli epäonninen, kun hän putosi uransa viimeisessä pelissä. Myös Sheehan ja Hansen esiintyivät hyvin vähäisellä peliajalla.

Irlannin rugbyn MM-raportti: valitettava lähtö, mutta tulevaisuus on valoisa

Jatkoa ajatellen Farrellin sopimus ulottuu vuoteen 2025 asti, ja monet menetetyt pelaajat ovat sanoneet, että ulosajo merkitsi aikakauden päättymistä. Veteraanit Sexton ja Keith Earls jäävät eläkkeelle. 33 pelaajasta 17 on yli 30-vuotiaita, joten moni pelaaja ei myöskään pelaa vuoden 2027 MM-kisoissa Australiassa. Syitä optimistisuuteen on kuitenkin vielä runsaasti. Leinsterin lukkari Joe McCarthy ja Munsterin kärjessä pelaava Jack Crawley ovat jännittäviä uuden sukupolven pelaajia, kun taas veteraanipelaajat, kuten Sheehan, Kellan Dorries ja Keenan, voivat vielä jatkaa joukkueessa. Lisäksi Irlannin tikapuiden rakentaminen on ollut erinomaista. Heidän U-20-joukkueensa on voittanut Grand Slamin kahdessa viimeisessä Six Nations -rugbymestaruuskilpailussa, ja se on saavuttanut tämän myös vuonna 2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MLS Football Jersey