MLS Football Jersey

Hanki päivämäärä: 19. tammikuuta 2020

tiede

Tiede tulkintamenetelmästä, havainnointia ja kokeita järjestelmän, luonnonilmiöiden ja sosiaalisten ilmiöiden muodon tutkimiseksi sisältää joskus sen sovelluksia (käyttämällä edellä mainittuja kolmella tieteellisellä menetelmällä.)

Katso ”Science (Journal)” amerikkalaisista akateemisista lehdistä.Saman nimen kiinalaisen lehden osalta katso ”Science (Chinese Magazine)”.Muita tieteen merkityksiä, katso ”Tiede (haitta)”.

Aikajana on maailmankaikkeus, levyn ”viipaleita”, joka muuttuu ajan myötä, vasemmalta oikealle.

Tiede (sanojen lähde on latinalainen ”Scientia”, joka tarkoittaa ”tietoa”) [1] on systemaattinen tietojärjestelmä.Korostaa tieteellisesti ennustetulosten spesifisyyttä ja todistettua pseudo -pseudoa, joka eroaa valtavasta filosofiasta.Tiede ei ole sama kuin absoluuttisen totuuden etsiminen, mutta olemassa olevien perusteella se lähestyy jatkuvasti totuutta.Siksi tieteen kehityshistoria on historia maailman maailmankaikkeuden ymmärtämisen korjaamisesta.

Tieteen lähde voidaan jäljittää muinaiseen Egyptiin ja Lianghe -altaaseen noin 3500 – 3000 eKr. [3] [4].Näiden kahden matematiikan, tähtitieteen ja lääketieteen sivilisaatioiden saavutukset on otettu käyttöön ja muokanneet kreikkalaisen klassisen ajan luonnonfilosofian.Kun Länsi -Rooman valtakunta oli katettu, keskiajan muutaman ensimmäisen vuosisadan aikana (noin 400–1000 jKr), maailman maailmankonseptin (englanninkielinen: tieteen historia klassisen antiikin historiasta) unohdettiin vähitellen Länsi -Euroopassa. 5], mutta se säilytettiin muslimimaailmassa islamilaisen kultakauden aikana [6].Länsi -Euroopasta 1000 -luvulta 1300 -luvulle palautti muinaiskreikan teokset ja absorboi islamilaisten tutkijoiden tutkimuksen. Sillä välin uudet käsitteet ja uudet löytöt erotetaan muinaiskreikkalaisista käsitteistä ja perinteistä [9] [10] [11] [12].Tieteellisillä menetelmillä on nopeasti suurempi rooli tiedon hankkimisessa, mutta tieteellisen institutionalisoinnin ja ammattimaistamisen on vielä odotettava 1800 -luvulle (englanti: 1800 -luvulla tieteessä) aloittamaan muovaus [13] [14] [15].

Tiede viittaa alun perin luonnonilmiöiden lakien tutkimiseen ja yhteenvetoon, mutta humanistiset tieteet nimitetään yhä enemmän ”tieteeksi”.Moderni tiede voidaan yleensä jakaa kolmeen haaraan: muodollinen tiede (kuten logiikka, matematiikka, teoreettinen tietotekniikka) ja tutkimuksen abstraktit käsitteet; kuten taloustiede, psykologia, sosiologia) ja yksilöiden ja yhteiskunnan tutkiminen.On kuitenkin olemassa erilaisia ​​mielipiteitä siitä, voidaanko muodollista tiedettä laskea tieteen luokkaan [16] [17], koska se ei luota kokemuksiin (englanti: empiirinen näyttö) [18].Nykyisen tieteellisen tiedon käyttö käytännön tarkoituksen saavuttamiseksi, kuten tekniikka ja lääketiede, luokitellaan soveltuvan tieteen [19] [20] [21] [22].

Tiede perustuu tutkimukseen, ja tutkimusta tehdään yleensä akateemisessa (englannin: akateeminen instituutio) ja tutkimuslaitoksissa sekä valtion virastoissa ja yrityksissä.Tieteellisen tutkimuksen todellinen vaikutus on muotoiltu tieteelliseen politiikkaan (englanninkielinen politiikka), jotta voidaan vaikuttaa tiedeyhteisöön ja edistää kaupallisten tuotteiden, aseiden, lääketieteellisen hoidon ja ympäristönsuojelun ensisijaista kehitystä.

merkitys

”Tiede” ei ole hyvä olla määritelty tarkasti lyhyessä tekstissä.Yleisesti ottaen tiede kattaa kolme merkitystä:

Havainto: Herkullinen paljastamaan luonnon totuus, ja luonnolliset vaikutukset havaitaan täysin tai tutkitaan (mukaan lukien ideologiset kokeet), yleensä viitaten tarvittaviin menetelmiin tai tieteellisiin menetelmiin, joukko menettelyjä kokemuksen ja tiedon arvioimiseksi.

Oletetaan: Oletetaan tämän prosessin kautta organisaatiojärjestelmän tiedon systeemisyys.

Testaus: Tämä varmistaa tutkimustavoitteiden luotettavuuden ja pätevyyden.

Tiede sisältää perustieteen ja soveltavan tieteen.Perustiede on tarkoitettu vain luonnonperiaatteiden periaatteen tutkimiseksi kokeiden avulla. , meteorologia, tieteellinen ja teknologinen arkeologia ja peliteoria.Teoreettisesti tiede on erilainen kuin puhtaat tekniset tieteenalat, ja jälkimmäinen sisältää vain olemassa olevien tietojen ja keksintöjen ja luomisen periaatteiden käytön, mutta tuo vain teknisiä muutoksia.Sovellettua tiedettä ja puhdasta tekniikkaa on joskus vaikea määritellä.Koska tiede ja tekniikka mainitaan usein yhdessä, kansalaiset pitävät toisinaan tärkeätä teknistä kehitystä tieteellisinä saavutuksina. katsotaan olevan otettu huomioon tiedeyhteisössä.[23] Volkswagenin keskustelu Edisonista on myös samanlainen kuin tutkijoiden keskustelu.Onko jokin tieteenala perustutkimukseen tai sovellustutkimukseen muuttua ajan myötä.Esimerkiksi tähtitieteen edeltäjää käytetään ennustamiseen ja kuuluu sovellettuun kurinalaisuuteen (tuolloin se ei ollut tieteellinen); Voi tuoda merkittäviä palveluita (kuten esimerkiksi merkittäviä palveluita (kuten esimerkiksi merkittäviä palveluita (kuten merkittäviä palveluita (kuten esimerkiksi merkittäviä palveluita (kuten esimerkiksi maailmankaikkeuden satelliitti (kuten radiolähetysten tekninen sovellus ja mobiili Puhelinsignaalit);

Kielilähde

Sanotaan, että teksti, pyhät kirjoitukset, aihe, sana: ”HE CONG: sta, taistelijan määrä”;

Tang -dynastiasta nykyaikaan, ”tiede” ”keisarillisten tenttien” pienenä kielenä. ”On erilainen, viittaa enimmäkseen” keisarilliseen tutkimukseen ”[24] [25].Sanan ”tiede” varhaisin käyttö näyttää jäljitettäessä Luo Luo: iin Tang -dynastian lopussa [24] [26] [27].

Termiä ”tiede” käytetään ensin nykyaikaisessa japanilaisessa akateemisessa yhteisössä kääntääkseen ensin englanninkielisen ”tieteen” ja vastaavan sanaston muilla eurooppalaisilla kielillä. ja ”oppiminen” ja ”tieto” ”nykyaikana keskittyen luonnon tuntemiseen.

Japanilaisen shogunaatin lopusta Meiji -ajanjaksoon ”Science” oli erityinen ”yksilöllinen tieto”, ja joitain käytettiin ”divisioonan tieteen” tarkoituksessa.

Meijin ensimmäisenä vuonna julkaistiin ensimmäinen Fukuya Yoshion kirjoittama tieteellinen kirja ”huono tarina”.Samaan aikaan, kun ”tieteen” kieli tuli Meiji -aikakaudella, valaistumisen ajattelijat käyttivät ”tiedettä” käännettynä sanana [26].

Kiinnillisen jakapanilaisen sodan sodan jälkeen Kiina aloitti huipentuneen modernin länsimaisen tekniikan oppimisen.Fan Hongye, Wu Fengming jne. Uskovat, että Kiinan ”tieteen” käytön varhaisimmat tutkijat ovat todennäköisesti Kang Youwei.Julkaistussa ”japanilaisissa kirjoissa” [28] hän luetteloi kirjoja, kuten ”Aloittaminen” ja ”Tieteen periaatteet”.Vuoden 1911 vallankumouksen aikana kiinalaisten käyttämä sanan ”tiede” lisääntyivät vähitellen, ja sanat ”tiede” ja ”gezhi” esiintyivät rinnakkain.Kiinan tasavallan aikana Kiinan tiedeyhteiskunnan tieteellisen viestintätoiminnan kautta sana ”tiede” korvasi ”Gezhi”.

Yan Fu käänsi ensin tieteen ”West Stipend” -tapahtumalla ja myöhemmin lainaten tieteen japanilaisen käännöksen ”tiede”.Hyvin tunnettu ajattelija ja poliitikko Zhang Taiyan pyysi selvästi nimeä ”tiede”.Elokuussa 1903 hän julkaisi artikkelin ”Restaurointileikkauksesta”, joka oli erittäin sopimaton nimen ”fysiikan” käyttämiselle ”ruudukon” nimen kääntämiseen.[29]

Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemian kielen instituutin julkaisema moderni kiinalainen sanakirja vuonna 1978 uskoo, että tiede on:

Heijastaa luonnon objektiivisten lakien, yhteiskunnan [b], ajattelun jne. Tietojärjestelmää;

Yhdistettynä tieteeseen (henkinen, menetelmä jne.).

Sosiaalisten tieteenalojen tutkimusta ei kuitenkaan ole helppoa objektiivisen analyysin saavuttamiseksi.Toisaalta muuttujien hallinta on vaikeaa, ja toisaalta on vaikea antaa tarkkaa sovellettavaa laajuutta ja tiukkoja ennustetuloksia.

Englanninkielisen termin ”tiede) merkitys on jaettu kapeaan merkitykseen ja yleisesti. Tekniset ja tietokonetiedot, jotka tutkivat puhtaasti teknologiasovelluksia ja eivät tutki mekanismeja.Yhä useammat humanistiset tieteet, tietokoneen tieteet ja jopa kirjallisuus haluavat kuitenkin myös lisätä ”tieteen” otsikkoa.

Muinaiset kiinalaiset nimikkeet

Kiinan perinteessä kaikki tiedot kutsutaan yhdessä ”oppimiseksi”, ja muinaisina aikoina luonnollisen aineen tietämystä kutsuttiin ”fysiikkaan” [c].Siksi muinainen fysiikka on luonnontiede, ja matematiikka on riippumaton ”fysiikasta”.

historia

Pääliuska: Tieteen historia

Laajassa merkityksessä tieteet ovat jo historian monissa sivilisaatioissa ennen viime aikoina.Nykyaikaisella tieteellä on omat erityiset menetelmänsä ja onnistuneet tulokset. Siksi sanatieteen merkitys rajoittuu enimmäkseen nykyaikaiseen tieteeseen [31] [D].Sanan tieteen alkuperäinen merkitys on kuitenkin eräänlainen tieto, ei viitata erityiseen sanaan tällaisen tiedon tutkimiseen.Erityisesti sen alkuperäinen aikomus viittaa sellaiseen tietoon, jonka ihmiset voivat kommunikoida ja jakaa.Esimerkiksi pitkään ennen tallennettua historiaa ihmiset ovat keränneet tietoa luonnollisten asioiden toiminnasta ja vähitellen kehitetty monimutkainen abstrakti ajattelu.Kuten monimutkaisen kalenterin muotoilu, joka tekee myrkyllisistä kasveista syötävää tekniikkaa, ja kansallisen mittakaavan julkinen tekniikka, kuten Hongpanin tasangon säiliöt Jangtse -joella [32], padot, joen pengerrit ja muut rakennukset, samoin kuin rakennukset, kuten pyramidit , Kaikki heijastuvat tässä kyvyssä.Tämän tyyppinen tieto ei muutu yhteisön erot;Metallin sulatus on esiintynyt esihistoriallisessa, ja aikaisintaan, että ensimmäiset pronssiseokset valmistettiin Vinča -kulttuuriin.Alkemian spekuloidaan, että se on vähitellen kehittynyt lämmitys- ja sekoitettujen materiaalien varhaisista kokeista.

Varhainen sivilisaatio

Pääliuska: Varhaisen sivilisaation tiede (englanti: Tieteen historia varhaisissa kulttuureissa))

Eläinmaksan savimalli määritettiin 1800 -luvulta 1800 -luvulle eKr.

Muinaisen idän käsitteellisessä kartassa ei ole ”luontoa” tai ”tiede” -asemaa [33].Muinaiset asukkaat kahdessa joen altaassa käyttivät tietämystä erilaisten luonnollisten kemikaalien luonteesta keramiikan, Faince (Faince), lasin, saippuan, metallin, lime -mudan (englanninkielen: lime -kipsi) ja vedenpitävien materiaalien luomiseen [34]; Edistymisten tarpeista he tutkivat myös eläinten fysiologiaa, anatomiaa ja käyttäytymistä ja tekivät suuria havaintoja taivaankappaleiden toimintaan astrologian tutkimiseksi [35].Kahden joen altaan asukkaat ovat kiinnostuneita lääketieteestä (englanti: Babylonian lääketiede) [34], varhaisin resepti ilmestyi UR: n kolmannessa dynastiassa (noin 2112 eKr.Näillä muinaisilla asukkailla ei kuitenkaan ollut kiinnostusta kerätä tietoja luonnon tiedon keräämiseen [34], ja heidän tutkitut tieteelliset kategoriat rajoittuivat pääasiassa niihin, joilla oli ilmeisiä käytännön sovelluksia tai jotka liittyivät suoraan heidän uskonnollisiin järjestelmiinsä [34].

Klassinen aikakausi

Pääliuska: Tiede klassisella aikakaudella (englanti: Klassisen antiikin tieteen historia))

Katso: Luonto (filosofia) (englanti: luonto (filosofia))

Klassisten aikojen maailmassa ei ole roolia, joka vastaa nykyaikaisia ​​tutkijoita.Jotkut ihmiset, jotka ovat saaneet hyvää koulutusta, kuuluvat yleensä yläluokkaan ja ovat melkein kaikki miehet suorittavat erilaisia ​​luonnon tutkimuksia, kunhan he voivat viedä aikaa [37].Ennen entisen Sokrates -filosofin käsitettä keksi tai löysi ”luonnon” käsitteen (antiikin kreikkalainen φύσις (englanti: Physis)) ihmiset, joita käytetään kuvaamaan luonnollista ”menetelmää” kuvaamalla kasvien kasvun luonnollista ”menetelmää” [38 ], ja ja.Tämän vuoksi entisiä Sokraatti -filosofeja pidetään ensimmäisenä tiukan filosofin eränä, ja he ovat ensimmäisiä ihmisiä, jotka erottavat selvästi ”luonto” ja ”tullit” [39]: 209.Luonnonfilosofia, toisin sanoen luonnontieteen edeltäjä, on myös määritelty tietona luonnosta, ja sen todenmukaisuus voidaan vahvistaa jokaisessa yhteisössä.Tällaisen tiedon erikoistumista kutsutaan filosofiaksi, ja se on varhaisin filosofian fysiikan ala.Heitä harkitaan enimmäkseen tai teoreetikoita, ja he ovat erityisen kiinnostuneita tähtitiedestä.Päinvastoin, klassiset tutkijat pitävät luonnon simuloimista luonnon simulointia (tätä kutsutaan taitoiksi tai tekniikkaan, kreikkalainen on τέχνη) tarkoituksena olla sopivampi alemman luokan käsityöläisten käsityöläisille [40].

Taylor perusti muinaiskreikkalaisen filosofian varhaisen Milly -koulun, ja hänellä on seuraajat, kuten Ansacisand ja Anacisamii.Tämä koulu ei valittanut yliluonnollisesta voimasta selittäessään ensimmäistä kertaa luonnonilmiötä (englanti: Luonnonilmiöiden luettelo).Pythagoras -koulu perusti monimutkaisen digitaalisen filosofian [42]: 467–68 ja antoi merkittävän panoksen matematiikan kehitykseen [42]: 465.Muinaiskreikkalainen filosofi Li Keber ja hänen opiskelijansa democylt perustivat atomiteorian [43] [44].Muinainen kreikkalainen lääkäri Hippokrad perusti lääketieteen perinteen [45] [46]. Myöhemmät sukupolvet kunnioittivat häntä ”tieteellisen alan ja fysiologian ja fysiologian isäksi”. [47].

Käännekohta varhaisessa filosofisessa tiedehistoriassa oli Sokratesin esimerkki, joka sovelsi filosofiaa humanististen tieteiden tutkimukseen, mukaan lukien itse ihmisluonnon, poliittisten kokonaisuuksien ja itse ihmisten tietämyksen ominaisuudet.Sokratesin kyselymenetelmä löytyy Platonin ”vuoropuhelusta”, joka on dialektinen menetelmä de -pseudo -falsifikaatioon: Vahvan vahvistuksen ja väärien hypoteesin poistamisen kautta, joka johtaa ristiriitoihin, löydät paremman hypoteesin.Tämä menetelmä on eräänlainen reaktio viisaan koulun painottamiseen.Sokraatin kyselymenetelmä etsii totuutta, joka on yleinen, yleisesti tunnustettu ja voi muokata uskoa, ja tarkistaa tiukasti uskoa arvioidakseen, onko se yhdenmukainen muiden uskomusten kanssa [48].Sokrates kritisoi vanhaa fysiikan tutkimusmuotoa ja uskoi, että se oli liian tärkeää korostaa puhdasta mielikuvitusta ja puuttuu itsekriitismi.Sokratesin ”tunnustuskirjan” mukaan häntä syytettiin myöhemmin Ateenan syövyttävistä nuorista, koska hän ”ei uskonut jumaliin, joihin maa uskoi ja uskoi muihin uusiin henkisiin olemassaoloihin”.Sokrates kumosi nämä sanat [49], mutta hänet tuomittiin silti kuolemaan [50]: 30e.

Aristoteles, 384-2 eKr. 322 eKr., Yksi tieteellisten menetelmien historian varhaisista hahmoista [51].

Aristoteles perusti myöhemmin täydellisen systemaattisen filosofian järjestelmän: Liikunta ja muutokset kuvailtiin asioiden potentiaalin toteuttamiseksi, ja se riippuu potentiaalin tyypistä asioiden kanssa.Hänen fysiikassaan aurinko kääntyy maan ympäri, ja monien asioiden luonne sisältää ihmisten palvelun tarkoituksen.Kaikella on muoto, yksi tarkoitus ja maailmankaikkeuden maailmankaikkeudessa (englanti: liikkumaton liikkuja) maailmankaikkeudessa.Sokraattikoulu korosti myös, että filosofian tulisi harkita ihmisen parhaan elämäntavan käytännön ongelmaa (Aristoteles jakaa tämän tieteen kahteen osaan: eettiseen ja poliittiseen filosofiaan).Aristoteles puolustaa, että kun henkilö ”on uskomus saavutettu tietyllä tavalla, ja perusperiaatteet, jotka uskovat siitä, se on tarkalleen tietoinen hänestä.[52]

Muinaisen kreikkalainen tähtitieteilijä Aristaku (310-230 eKr.) Ehdotti ensimmäistä kertaa Universe -mallimallia, laittaa aurinko keskelle ja planeetat juoksivat auringon ympäri [53].Aristaxin malleja ei voida hyväksyä, ja uskotaan, että ne rikkovat fysiikan lakia [53].Keksijä ja matemaatikko Akimid antoivat merkittävän panoksen mikrokalujen alkuun.Vanha PLINT muinaisessa Roomassa on kirjailija ja koulutettu kyky.Muita klassisen aikakauden tutkijoita tai alkuperäisiä tutkijoita ovat myös Tyorflastos, Oujilin, Heropchase, Ptolemaios ja Galen.

keskiaika

De potentiis anime -herkkä, Gregor Reisch (saksalainen: Gregor Reisch) (1504) Margarita Philosophica (saksalainen: Margarita Philosophica). ]: 189, aistijärjestelmästä saatu ulkonäkö on yhteenveto tässä.

Lisätietoja: Bysantin tiede (englanti: Bysantin tiede), keskiajan islamilaisen maailman tiede ja keskiaikaiset eurooppalaiset tieteet (englanti: eurooppalainen tiede keskiajalla))

Länsi -Rooman valtakunta tuhoutui barbaarien hyökkäyksen vuoksi, mikä johti Länsi -Euroopan henkisen yhteisön laskuun 5. vuosisadalla.Päinvastoin, Itä -Rooman valtakunta (tunnetaan myös nimellä Bysantin valtakunta) vastusti barbaarien rikoksia, säilytti ja paransi klassisen aikakauden tietämystä.Kuudennen vuosisadan bysanttilaisen tutkija John Philoponus (englanti: John Philoponus) (muinainen kreikka: ιωάννης ιλόπονος) on ensimmäinen [lähdepyyntö] kyseenalaiseksi Aristoteleen saarnaamisen fysiikassa ja huomannut, että olen huomannut fysiikan. 59]: s. 307, 311, 363, 402.John Photoboosin kritiikistä Aristoteles -fysiikan periaatteista on tullut keskiaikaisten tutkijoiden inspiraation lähde ja inspiroinut Galileoa tieteellisen vallankumouksen aikakaudella tuhat vuotta myöhemmin.

Myöhäisellä ja varhaisella keskiajalla ihmiset käyttivät Aristoteleen menetelmiä tarkastaessaan luonnonilmiöitä.Aristoteleen neljä syytä määrittelee neljä ”miksi”, joihin on vastattava tulkintana samasta asiasta, kun sama asia annetaan [61].Länsi -Rooman valtakunnan heikkenemisen ja säännöllisen poliittisen taistelun prosessissa jotkut muinaiset tiedot olivat hajallaan tai joissain tapauksissa.Tieteen yleiset alueet (silloin ”luonnonfilosofia”) ja monet muinaisten maailmien perustiedot säilyivät varhaisissa latinalaisissa tietosanakirjoissa, kuten San Isesossa [62]; Ja ”Timai Europe” tuli tuolloin ainoa tunnetuksi Platon -työ.Toinen alkuperäinen kirja, johon vaikutettiin tänä aikana, oli Ptolemaionin ”tähtitiede”, joka sisälsi aurinkojärjestelmän kuvauksen.

Myöhäisen klassisen aikakauden aikana bysantin valtakunnassa säilytettiin monia kreikkalaisia ​​klassisia kirjallisuuksia.Ryhmät, kuten Nissemi ja Christianismi, ovat tehneet monia Syyrian käännöstyötä [63], ja heillä oli rooli kreikkalaisen klassisen kirjallisuuden kääntämisessä arabiaksi.Siksi monet luokan klassiset tieteet säilyvät Harryssä, ja joitain niistä on parantunut [63] [e].Lisäksi viereinen Sasan -imperiumi perusti Gundeshapurin akatemian (englanti: Gondishapur Academy). Kreikan, Syyrian ja persialaisten lääkärit perustivat muinaisen maailman tärkeimmän lääketieteellisen keskuksen 6. vuosisadalla. [64] Essence

Irakida rakensi ”viisauden kodin” Aja -dynastiaan.Keny (al-Kindi (801–873) on ensimmäinen muslimien Xiaoyao-koulufilosofi, joka esitteli hänen kuvauksensa muinaisen Kreikan ja kreikan filosofiasta (englantilainen filosofia) arabimaailman ponnisteluihin [66].Islamilainen kultakausi siirtyi vaurauteen tästä ajasta lähtien Mongolian länsimaisiin retkikuntaan 13. vuosisadalla.Haishmu (Ibn al-Haytham, joka tunnetaan myös nimellä Alhazen) ja sen edeltäjät Ibn Sahl (englanti: IBN SAHL (matemaatikko)) tuntee Ptolemaionin ”Optiikka: Optics_ (Ptolemy)), ja kokeiluina keinona saada tietoa [F] [67] [68]: 463–65.Lisäksi lääkärit ja alkemia, kuten Persian Avonin jännitteet ja LAQI [G], on myös kehitetty lääketiede.Avilonin ”lääketieteellisen seremonian” pidetään yhtenä tärkeimmistä sairaushistorian teoksista, ja molemmat ovat antaneet merkittävän panoksen kokeellisen lääketieteen käytäntöön, joka tukee heidän väitteitään kliinisissä tutkimuksissa ja kokeissa [69].

Kreikan ja Rooman tabut klassisen aikakauden aikana tekivät ihmisen anatomiasta, jota ei yleensä sallittu tuolloin; Englanti :: Mondino de Luzzi) (noin 1275–1326) kirjoitti ensimmäisen anatomian oppikirjan, joka tunnetaan nimellä anatomia, joka perustuu ihmisen anatomiaan [70] [71].

”Mengxi Bi Tan” hyväksyy tietosanakirjan muodon, jossa on satoja artikkeleita.Kyseiset kentät ovat laajalti mukana. Pohjoisen Song -dynastian näkökohdilla on tärkeä referenssiarvo, ja se on erittäin tärkeä asiakirja kiinalaisen tieteen ja tekniikan historialle.Niistä Bi Shengin (990–1051) keksimä nauhoitettu savipainatus on maailman varhaisin luotettava historiallinen materiaali live -tulostamisesta.[72]

Yhdennentoista vuosisadan ajan suurin osa Euroopasta oli kääntynyt kristinuskoon;Lisäksi klassinen kreikkalainen kirjallisuus alkoi kääntyä Kreikasta ja arabiasta latinaksi, jotta Länsi -Euroopassa voi olla korkea tieteelliset keskustelut.[73]

Vuoteen 1088 mennessä oli perustettu ensimmäinen Euroopan yliopisto (Bolognan yliopisto), ja aluksi se oli pääasiassa koulutettuja sihteereitä.Latinalaisen käännöksen kysyntä on lisääntynyt (esimerkiksi tällä hetkellä Tryo -käännösakatemia ilmestyi);Hanun ”Optiikan kirja” käsikopioista kopioista on levinnyt Euroopasta ennen 1240 vuotta sitten [74]: Intro. ) ”voidaan nähdä integraatiossa.Avilonan ”Lääketieteen kaanoni” käännettiin myös latinaksi [75].Erityisesti roomalaiskatoliset tutkijat alkoivat etsiä Aristoteleen, Ptolemaios [H]: n ja eurooppalaisen Jear Dezhin ja Eujirin teoksia Bysantin valtakunnasta [76].Klassisen kirjallisuuden käyttöönotto on aiheuttanut Renessanssin 12. vuosisadan ja Länsi -Euroopan pyhien kirjoitusten filosofian vaurauden katolisuuden ja Aristoteleen kompleksi.Tänä aikana kokeet ymmärrettiin yksityiskohtaisena prosessina, joka sisälsi havainnon, kuvauksen ja luokituksen [77].Rojir Bacon on yksi tämän aikakauden kuuluisista tutkijoista.Taloudellisten asioiden filosofia on keskittynyt voimakkaasti ilmoitukseen ja dialektiseen päättelyyn, ja se on vähitellen epäsuosittu seuraavien satojen vuoden aikana; tärkeämpi.

Renessanssi ja viimeaikainen tiede

Ennen kaukoputken keksintöä Timu Brah suunnitteli itsessään tieteellisen instrumentin mitata kahden taivaankappaleen välinen kulmaetäisyys, mikä teki tähtitieteen tarkemman.Capellerin laki perustuu Brahin havaintoon (englanti: Tycho_brahe#observational_astronomy).

Galileo Galilei pidetään modernin tieteen isänä.[78]: Voi. 24, nro 1, P. 36

Pääliuska: Tieteellinen vallankumous

HaishMu todistaa Ptolemaionin visuaalisen teorian [79], mutta ei tehnyt vastaavia muutoksia Aristoteleen metafysiikasta.Synkronointiprosessi tieteellisen vallankumouksen kanssa on, että Aristoteleen elementit, kuten etiikka, tarkoituksen teoria ja muodollinen syy -yhteys, ovat vähitellen menettäneet markkinat.Tutkijat ovat vähitellen tietoisia siitä, että maailmankaikkeus itsessään ei todennäköisesti ole tavoitteetonta eikä eettistä kysyntää.Fyysisen, eettisen ja henkisen fysiikan perusteella se on kehittynyt toiseksi fysiikkaan, joka ei ole tärkeätä heidän joukossaan.Katolisen kirkon tavoitteena on kieltää 1277 -kielto (englanti: tuomion_1210–1277#Pariisin yliopiston tuomitsemisen_1277) edisti prosessia.Heti kun kielto on poissa, keskustele teoreettisesti tyhjiön ja tyhjiön liikkeestä, mikä johtaa suoraan dynamiikan syntymiseen.

Optisten tutkimusten uudella kehityksellä oli tietty rooli renessanssin avaamisessa kahteen osaan. pimeinä laatikoina ja kaukoputkina.Ennen renessanssin alkua tänään Rojir Bacon, Witro ja John Peckham (englanti: John Peckham) alkoivat aloittaa sensaatiosta ja tietoisuudesta ja saavutti lopulta saman asian Aristoteleen. : Apperception), jokainen rakentaa kirjoitustyyppinen ontologia [80].Renaissanssin taiteilijat käytettiin ja tutkivat (englanti: perspektiivi_ (graafinen)#yhden pisteen_perspektiivinen) visuaalinen malli, jota kutsutaan myöhemmin perspektiivismiksi.Tämä teoria käyttää vain kolmea Aristoteleen neljästä syistä: muoto, aineellinen syy ja tarkoitus.[81]

”Daming Jiajingin kolmen vuoden kalenteri” (Huang-kalenteri tai tähtitieteellinen kalenteri)) perustuu tähtitieteelliseen kalenterijärjestelmään, jonka on luonut Yuan-dynastia (1279-1368) tähtitieteilijä Guo Shoujing.Vuonna 1384 Ming -dynastia Qin Tianjian mukautti kalenterin.Kirja selittää kuun vaiheen yksityiskohtaisesti, ja se sisältää myös ennustamisen, milloin päivä ja kuun pimennys tapahtuu.Zheng Heyuan käytti Guo Shoujingin menetelmää pituus- ja leveysasteen määrittämiseen.[82]

”Material Medican kokoelma” julkaistiin Wanli-ajanjaksolla. Se on tietosanakirjan mestariteos. Historia yksi.Vuosina 1552-1578 Li Shizhen tutki huolellisesti satoja resursseja ja keräsi paljon tietoa.Hän oli mukana vuorten syvissä vuorissa, keräsi ensimmäisiä kasviperäisiä lääkkeitä ja kansanreseptejä ja tarkisti tuolloin erilaisia ​​lääketieteellisiä kirjoja ja lopuksi suoritti tämän suuren kirjan tieteen, lääketieteen ja historiallisen merkityksen kanssa.”Materia Medica -kokoelma” tallentaa yhteensä noin 1800 lääkekastetta, mukaan lukien monet tuntemattomat edeltäjät.[83]

1500 -luvulla Copernicus selitti aurinkokunnan mallin, joka on erilainen kuin Geocyrd -malli Ptolemaionin ”tähtitiede”.Tämän työn lähtökohta on lause, toisin sanoen, mitä kauempana planeetta on keskus taivaankappaleesta, sitä pidempi ratasykli, ja Ptolemaioksen malli ei vastaa tätä [84].

Cairple ja muut ihmiset haastoivat käsitteen silmien ainoasta toiminnasta.Capeler simuloi silmämunan lasipallolla, joka oli täynnä vettä, avasi reiän lasipalloon ja simuloi oppilasta.Hän havaitsi, että kaikki maiseman tietystä kohdasta lähetetyt valot ovat kuin piste lasipallon takaseinässä.Vaihteluketju päättyi silmän takaseinän verkkokalvoon.Cairplen tunnetuin työ on kuitenkin löytää kolme planeettaliikkeen lakeja, jotka ovat parantaneet Copernicusta.Cairple ei hylännyt Aristoteleen metafysiikkaa, vaan kuvasi hänen työtään maailmankaikkeuden harmoniaksi.

Galileo Galilei’n innovatiivinen kokeiden ja matematiikan käyttö.Paavi Urban VIII siunasi häntä Cordini -kirjoituksensa alussa, mutta hänet vainottiin kirjoittamisen jälkeen.Galileo käytti paavin väitettä kirjassa ”Kahden päämaailman järjestelmän vuoropuhelu”, mutta sanottiin lainaavan typerää kirjassa.Tämä on epäkunnioitus Urban VIII: lle.

”Alun perin geometria” toimitti muinaiskreikkalainen matemaatikko ouclid (euklidi, noin 365 eKr. 300 eKr.).Tämän kirjan varhaisin kiinalainen käännös käänsivät Matteo Ricci (1552-1610) ja Xu Guangqi (1562-1633).He perustivat viidentoista volyymin latinalaiset tekstit Christopher Claviuksen (1538-1612) perusteella, mutta vain kuusi ensimmäistä osaa käännettiin.Tämä käännös esitteli ensimmäistä kertaa eurooppalaisen geometrian ja sen tiukan loogisen järjestelmän ja päättelumenetelmät Kiinaan.Kiinalaisen kiinalaisen nimien ja kiinalaisten geometristen pisteiden, linjojen, rinnakkaisten linjojen, kolmioiden ja etylanien käännösten kiinalaiset käännökset on nimetty käännöksilleen, joita on käytetty tähän päivään ja leviävät Japaniin, Etelä -Koreaan ja muihin maihin.Tämä kirja on tärkeä kirja kiinalaisille tutkijoille Ming- ja Qing -dynastioiden aikana.[87] Kirja ”Western New Law Book” nimitettiin alun perin ”Chongzhenin kalenteriin”.[88]

Li Zhizao (1564-1630) auttoi Matteo Ricciä tarkistamaan ”kaikki Kunyun kartta”.”Perustuslain perustuslain” lisäksi on myös ”Tongwen Guide”, ”Rong Rong -vertailu”, ”Huanyou -tulkinta”, ”Detective Detective” ja niin edelleen.[89]

Uutta tulostuskoneen tekniikkaa käytetään laajasti uusien keskustelujen julkaisemiseen Pohjois -Euroopassa, ja jotkut niistä ovat erilaisia ​​kuin nykyajan yleiset luonnon näkemykset.Linecaer ja Francis Bacon julkaisivat keskustelun, joka kannatti uuden tyyppistä famoso -tiedettä filosofiasta.Descartes korosti yksilöllistä ajattelua ja puolusti, että matematiikkaa tulisi käyttää geometrian sijasta luonnon tutkiessa.Bacon korosti, että kokeet ovat tärkeämpiä kuin spekulointi.Pekoni ja kyseenalaisti edelleen Aristoteleen muodon ja tarkoituksen käsitteitä sekä puolustaa tällaisia ​​ideoita, ts. Tieteen tulisi tutkia ”yksinkertaisen” lakia, kuten lämpölaki, olettamatta, että kaikenlaisten esineiden olemassaolo Linlinissä on olemassa Erityinen luonne tai ”muodollinen syy”.Tätä uutta tiedetyyppiä alettiin pitää ”luonnollisen lain” kuvauksena.Tuolloin viimeisintä luonnontutkimusmenetelmää pidettiin mekaanisena materialismina.Bacon puolustaa myös, että tieteen tulisi ensin keskittyä tarjoamaan käytännön keksintöjä, jotka voivat parantaa kaikkien elämää.

Valaistus

Pääliuska: Valaistumisen aikakausi

Isaac Newton (tämä on muotokuva 1689), joka on perustanut perustan klassisen mekaniikan, painovoimateorian ja optiikan aloilla.Newton ja Leibniz ovat Calculuksen perustajia.

ESCO Newtonin ja Geterfed Leibnitzin valaistumisen aikakauden edelläkävijä perusti onnistuneesti uuden tyyppisen fysiikan, joka tunnetaan nyt klassisena mekaniikassa.Leibniz on myös lainannut joitain termejä Aristoteles -fysiikasta, mutta sitä käytetään uuden, ei -kulkevan teorian, kuten ”energia” ja ”potentiaalisen energian” (Energeian toteutus) potentia (englanti: todellisuus ja potentiaalisuus) merkityksessä.Tämä heijastaa esineen kohteen muuntamista: Aristoteleen huomauttamaa esinettä, jolla on erityinen ja saavutettu sisäinen tavoite, katsotaan nyt, ettei sisäistä tavoitetta ole.Francis Bacon -tapahtumassa Leibnitz olettaa, että kaikki erityyppiset asiat ovat käynnissä samojen luonnollisten lakien mukaisesti, eikä niillä ole erilaisia ​​tarkoituksellisia muotoja [90].Juuri tänä aikana sanaa ”tiede” käytetään yhä enemmän viittaamaan tietyntyyppisen tiedon tietyntyyppisten tietojen tutkimiseen, erityisesti luonnollisen tiedon tutkimiseen, joka on muinainen ”luonto sanan merkitys filosofia lähestyi vähitellen.

Tänä ajanjaksona tiedeinstituutin ilmoittama tarkoitus muutettiin varallisuudeksi ja keksinnöiksi, jotka paransivat ihmisen elämää materialismin suuntautumisesta (englanti: taloudellinen materialismi).Baconin sanojen (englanti: Novum Organum) suhteen ”tieteen todellinen ja oikeudellinen tavoite on antaa se ihmisen elämälle uusilla keksinnöillä ja vauraudella”.Hän ei rohkaise tutkijoita jatkamaan aineettomia filosofioita tai hengellisiä käsitteitä, ja uskoo, että niistä ei ole apua ihmisten onnellisuudelle paitsi ”valonsäteen tai juhlallisen tai miellyttävän mietiskelyn”.[91]

Vuonna 1671 ranskalainen kuningas Louis XIV vieraili Ranskan tiedeakatemiassa.

Valaistumisen aikakaudella tieteellinen yhteiskunta ja korkeakoulu hallitsivat tiedettä ja korvasivat suurelta osin yliopistot tieteellisen tutkimuksen ja kehityksen keskipisteeseen.Yhteiskunta ja korkeakoulu ovat myös tieteellisen tutkimuksen kypsyyden keskeisiä paikkoja.Toinen tärkeä kehitys on tieteen suosio kasvavassa kulttuuriväestössä.Valaistumisen ajattelijat (englanti: filosofia) esittelivät monia tieteellisiä teorioita yleisölle. Heidän joukossaan tunnetuin on ”Encyclopedia Book” ja Nortonin periaatteiden ”periaatteiden” kääntäjä) .

Jotkut historioitsijat kokevat, että 1700 -luvulla oli tylsää ajanjaksoa [92]; ;

Kun valaistumisen aikakauden filosofit sovelsivat yksinkertaisia ​​käsitteitä, kuten luonto ja luonnollinen laki jokaiselle fysiikka- ja yhteiskuntatieteelliselle kentälle tuolloin, he valitsivat suhteellisen myöhäisen tieteellisen edelläkävijän -mukaan lukien Galileo, Boyi ja Er ja Newton -Mentor ja tämän käytännön takaaja.Tällä tavalla heidän mielestään historian historia ja sosiaalinen järjestelmä eivät riitä.[93]: 2

1800 -luku

Charles Darwin vuonna 1854 valmistautui julkaisemaan ”lajit”.

Yhdeksännentoista vuosisadan ajan oli erityisen tärkeä ajanjakso tieteen historiassa. Tällä aikakaudella alkoi korostaa monia nykyajan tieteen ikonisia ominaisuuksia, kuten fysiikan ja biotieteiden muutos ja tarkkuusvälineiden, kuten ”biologit”, käyttö , ”Fyysikot” ja ”tutkijat” ovat alkaneet ilmestyä; Tutkijat ovat vähentyneet; tutkijat ovat vähentyneet. Useat näkökohdat ovat saaneet kulttuurivaltaa, monien maiden taloudellisen laajentumisen ja teollistumisen, populaarisen tieteen kirjoittamisen vaurauden ja tieteellisten lehtien syntymisen.[15]

1800 -luvun alkupuolella John Dalton ehdotti modernin atomien teoriaa, joka oli peräisin erottamattoman hiukkasen käsitteestä, nimeltään ”atom”, nimeltään ”atom”.

Michael Faraday tutki palamis- ja kemiallisia reaktioita ja raportoi tämän tutkimuksen sarjasta vuonna 1848 Wangin perheen instituutissa vuonna 1848: ”Kemikaalin kynttilän kemiallinen historia (englanti: kynttilän kemiallinen historia)”, ”,”, ”,”, ” 1861.

John Herchel ja William Hillwell systemaattinen metodologia: jälkimmäinen käytti sanaa ”tiedemies” ensimmäistä kertaa [94].

Charles Darwin julkaisi ”lajien alkuperä”, mikä teki evoluutioteoriasta suositun selityksen biologisesta monimutkaisuudesta.Hänen luonnollinen valintateoriansa antaa luonnollisen selityksen siitä, kuinka lajien alkuperää on, mutta tämä teoria on laajalti hyväksytty vuosisadan ajan.

Kolme energiansäästöä koskevaa lakia, jatkuva vauhti ja laadunsuojelu näyttävät osoittavan, että maailmankaikkeus on erittäin vakaa ja resurssit eivät vähene.Höyrymoottorien ja teollisen vallankumouksen syntymisen myötä ihmiset ymmärtävät yhä enemmän, että fysiikan määrittelemät energiamuodot eivät ole yhtä hyödyllisiä: niiden energian laatu (englanti: energian laatu).Termodynamiikan lakien löytäminen tästä ymmärryksestä osoittaa, että maailmankaikkeuden kokonaisenergian laatu on jatkanut laskunsa: maailmankaikkeuden entropia on lisääntynyt ajan myötä.

Sähkömagneettinen perustettiin myös 1800 -luvulla, ja tämä teoria ehdotti myös uutta kysymystä, johon ei ole helppo vastata Newtonin mekaniikan puitteissa.1800 -luvun viimeisen kymmenen vuoden aikana atomien atomien ilmiön perusta: x -gray Discovery inspiroi radioaktiivista löytöä.Ensimmäinen subatomisen hiukkas löydettiin seuraavana vuonna, elektronit.

20. vuosisata

DNA -kaksoispiraali on molekyyli, joka koodaa geneettistä ohjeita, jotka säätelevät biologista kasvua ja toimintaa, ja sitä käytetään kaikkien soluorganismien ja monen tyyppisten virusten tunnistamiseen.

Einsteinin suhteellisuusteoria ja kvanttimekaniikan luominen ovat saaneet klassisen mekaniikan korvaamaan uudella fysiikalla, joka sisältää kaksi teoriaa, jotka kuvaavat luonnon erityyppisiä asioita.

1900 -luvun ensimmäisellä puoliskolla anti -bakteeristen ja keinotekoisten lannoitteiden kehitys mahdollisti maailman väestön kasvun.Samana ajanjaksona löydettiin atomirakenne ja atomiydin ja ”atomienergian” (ydinenergia) vapautuminen.Lisäksi 1900 -luvun sota stimuloi teknologista innovaatiota ja sen laajamittainen sovellus laukaisivat kuljetus- (auto- ja lentokoneiden) vallankumouksen sekä mannertenvälisten ballististen ohjusten, avaruuskilpailujen ja ydinaseiden kilpailujen tutkimuksen ja kehittämisen.

DNA: n molekyylirakenne määritettiin vuonna 1953.Vuonna 1964 löydettiin maailmankaikkeuden taustasäteily, joka aiheutti vakauden ja jatkuvan valtion hylkäämisen, ja Georges Lemaître -yrityksen perustamasta Big Bang Cosmic Scienceistä tuli valtavirran teoria.

Ilmailu- ja avaruustekniikan kehittäminen 1900 -luvun jälkipuoliskolla antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä tähtitieteellisiä havaintoja muihin avaruusobjekteihin tai sen avaruuteen, mukaan lukien miehet laskeutumaan kuuhun.Avaruusteleskoopin kautta ihmiset ovat saaneet lukemattoman tähtitieteen ja kosmisen löytön.

1900 -luvun viimeisen 25 vuoden aikana integroitujen piirien laajalle levinnyt sovellus yhdistettynä viestintäsatelliittien kanssa laukaisi tietotekniikan vallankumouksen sekä globaalin Internet- ja mobiililaskennan nousun (englanti: mobiililaskenta) (mukaan lukien älypuhelimet) .Suuren systemaattisen prosessoinnin tarpeesta pitkille ja monimutkaisille syy- ja seurausketjuille ja valtavalle määrille tietoa, kuten systemaattinen teoria ja tietokoneavusteinen tieteellinen mallintaminen jne. [95].

Tänä ajanjaksona ympäristövaarojen, kuten otsonikerroksen, ongelma on tyhjä ja ympäristönsuojelu (englanti: happamoituminen) (mukaan lukien maaperän happamoituminen, makean veden happamoituminen (englanti: makean veden happamointi) ja valtamerten happamoituminen), koulutusravinteet, ilmastonmuutos jne. Yleisön huomio, ympäristötiede ja tekniikka ovat alkaneet.

2000 -luku

Ihmisen genomi on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2003, mikä määritetään nukleotidi -alkalisen -alkali -alkali -alkal -islali -alkal -islali -pohjan ihmisen DNA: n ja vahvistivat kaikki ihmisen genomin geenit ja piirtäen sen [96]Induktiiviset monitasoiset kantasolut tekivät läpimurron vuonna 2006. Tämä tekniikka voi muuttaa aikuisten solut kantasoluiksi, jotka voidaan muuntaa muihin ihmisen kehon soluihin.Tällä on suuri potentiaalinen merkitys regeneratiiviselle lääketieteelle [97].

Simuloitu tapahtuma suuressa vahvassa alahallinnon koneessa (LHC) kompakti μ Sub -coil (CMS) -detektori näyttää Higgs Bolkin mahdolliset merkit.

Kuten Higgs Boson löydettiin vuonna 2012, löydettiin myös viimeisimmät hiukkasten fysikaalisten standardimallien ennustetut emäksiset hiukkaset.Vuonna 2015 yleisen suhteellisuuden yleisen teorian ennustama gravitaatioaalto havaittiin ensimmäisen kerran ensimmäistä kertaa [98] [99].

Nobel -fysiologian tai lääketieteen palkinnon voittaja Tu Yu voitti vuonna 2015 palkinnot loisairauksien tutkimuksessa.Hän löysi uuden malarialääketieteen artemisiniinin, ja Maailman terveysjärjestö suosittelee artemisiiniiniin perustuvaa komposiitihoitoa ensimmäisen linjan malariavastaisen hoitosuunnitelmana.[100]

Maailman ensimmäinen kvantti tieteellistä kokeellista satelliitti ”Mozi” käynnisti 16. elokuuta 2016 menestyvän menestyksen.[101]

Tieteellinen haara

Pääliuska: Tieteellinen haara

Nykyaikainen tiede voidaan yleensä jakaa kolmeen suureen haaraan, nimittäin tieteeseen, luonnontieteeseen ja yhteiskuntatieteeseen.Jokainen haara sisältää erilaisia ​​erikoistuneita ja päällekkäisiä tieteenaloja.Sekä luonnontieteet että yhteiskuntatieteet ovat empiiristä tiedettä [103], toisin sanoen heidän tietonsa perustuvat empiiriseen näyttöön (englanti: empiirinen näyttö), jotka voivat testata niiden tehokkuutta muiden tutkijoiden toimesta samoissa olosuhteissa.[104]

On myös joitain läheisesti liittyviä tieteenaloja, jotka käyttävät tieteellistä tietoa käytännön tarkoituksiin, kuten tekniikkaan ja lääketieteeseen.Luokitussuhde on alla olevan taulukon mukainen.

Tiede on epätieteellinen

Muodostaa tieteen kokemusta tiedettä

Luonnontieteet ja yhteiskuntatieteet

基礎 逻辑学、数学、統計学 物理学、化学、生物学、地球科学、空间科学 经济学、政治学、社会学、心理学、歷史學 儒学、儒家、哲学、宗教、神學、佛學、神秘学、 Xuanxue, yliluonnollinen tutkimus, superpsykologia, Yin ja Yang Five Elements

Sovellus tietotekniikka, agronomia, lääketiede, hammaslääketiede, apteekki, apteekki, laki, koulutus, kirjanpito, johtaminen, kiinalaisen lääketieteen taloudellinen lääketiede, vaihtoehtoinen lääketiede, feng shui -tiede, aikaisempi elämänhoito, uskomusterapia, astrologia, ennustaminen, ennustaja, Fortune Telling

Muodostaa tiede

Pääliuska: Muoto tiede, tieteellinen ääriviivat § Muoto tiede ja tiede

Tyyppinen ihmisrobotti (katso Shadow Hand (englanti: Shadow Hand) -järjestelmä).

Muoto tiede viittaa tieteeseen, joka käyttää pääasiassa abstrakteja muotojärjestelmiä tutkimusobjektina.Se sisältää matematiikan [105] [106], systeologian, teoreettisen tietotekniikan ja tekoälyn [107] [108] [109].Muodollisen tieteen ja luonnontieteiden ja yhteiskuntatieteiden yleinen kohta on, että ne kaikki riippuvat tiedon objektiivisesta, huolellisesta ja systemaattisesta tutkimuksesta; Älä välitä teorian tehokkuudesta todellisen maailman havainnoinnissa.Siksi muodollinen tiede on ensisijainen kurinalaisuus, ja siksi on olemassa erilaisia ​​mielipiteitä siitä, voidaanko ne todella laskea tiederyhmänä [16] [17].Joka tapauksessa muodollisia tieteellisiä menetelmiä voidaan kuitenkin soveltaa tieteelliseen malliin, jota käytetään rakenteessa ja testauksessa realististen havaintojen harjoittamiseen, joilla on tärkeä rooli kokemuksessa tieteessä.Esimerkiksi laskenta keksittiin alun perin fysiikan liikkeen ymmärtämiseksi [112].Luonnontieteissä ja yhteiskuntatieteissä matematiikkaan voimakkaasti luottavat haarat sisältävät matemaattisen fysiikan ja matemaattisen kemian (englanti: matemaattinen kemia), matemaattinen biologia, matemaattinen rahoitus, matemaattinen taloustiede jne.

Luonnontiede

Pääliuska: Luonnontiede, tiede ja tiede ääriviivat § Luonnontieteet

Näytä pseudoväriset synteettiset kuvat globaalista valtamerestä ja maanpäällisestä optisesta itsevaikutuksesta biomassasta, Seawifs (englanti: Seawifs) -anturin ammunta, NASA/Goda Aerospace Center ja Geoeye Satellite Company.

Luonnontiede on sitoutunut saamaan todisteita kokemuksesta (englanti: empiirinen eviderenssi) havainnoinnin ja kokeiden avulla kuvaamaan, ennustamaan ja ymmärtämään luonnonilmiöitä.Se voidaan jakaa kahteen päähaaraan: fysiikka ja biologinen tiede (tai biologinen tiede).Fysiikka on jaettu myös joihinkin ala -kantoihin, mukaan lukien fysiikka, kemia, tähtitiede ja maatiede.Kaksi päähaaraa voidaan myös jakaa myös erikoistuneempiin tieteenaloihin.Nykyaikaisen luonnontieteen edeltäjä on Kreikan luonnonfilosofia muinaisista ajoista lähtien.Galileo, Descartes, Francis Bacon ja Newton ovat keskustelleet systemaattisen käytön systemaattisen käytön eduista ja enemmän luottamista kokeisiin.Toistaiseksi filosofiset näkökulmat, oletukset ja esitykset ovat edelleen välttämättömiä luonnontieteissä, vaikka niitä usein sivuutetaan [113].Kasvien, eläinten ja mineraalien jne. Kuvauksen ja luokituksen luonnonhistoria, joka ilmestyi 1500 -luvullaNykyään sana ”luonnonhistoria” tarkoittaa useammin suuren yleisön havaintokuvausta [115].

yhteiskuntatieteet

Pääliuska: Yhteiskuntatiede ja tiede ääriviivat § Yhteiskuntatieteet

Taloudessa tarjonta- ja kysyntämalli kuvaa tuloksia siitä, miten hintoja käytetään tuotteen tarjontatason ja kysynnän tasapainon tasapainon seurauksena.

Yhteiskunnan ja yksilöiden välisestä suhteesta yhteiskunnan välisestä suhteesta.Siinä on monia haaranaloja, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, mutta ei rajoittuen, mutta ei rajoittuen antropologiaan, arkeologiaan, viestintään, talouteen, historiaan, ihmisen maantieteeseen, lakiin, kielitieteeseen, poliittisiin tieteisiin, psykologiaan, kansanterveyteen ja sosiologiaan.Yhteiskuntatieteilijöillä on erilaisia ​​filosofia -asenteita (englanti: filosofinen teoria) opiskellessaan yksilöitä ja yhteiskuntaa.Esimerkiksi empiiriset yhteiskuntatieteilijät käyttävät samanlaisia ​​menetelmiä luonnontieteelle keinona ymmärtää yhteiskuntaa, joten tieteen määritelmä on tiukempi rajoitettu nykyaikaiseen tieteeseen.Päinvastoin, tulkinta (tulkivismi) yhteiskuntatieteilijät ovat taipuvaisempia käyttämään sosiaalista kriittistä tai symbolista tulkintaa sen sijaan, että rakentaisi pseudo -teoriaa, joka perustuu empiiriseen näyttöön, joten tiede on tässä merkittävämpi.Nykypäivän akateemisessa käytännössä tutkijat käyttävät usein kompromisseja ja käyttävät erilaisia ​​menetelmiä (kuten kvantitatiivisen tutkimuksen yhdistäminen laadulliseen tutkimukseen).Termistä ”sosiaalinen tutkimus” on tullut myös tietty autonomia, ja sen tavoitteet ja menetelmät ovat samanlaisia ​​kuin eri tieteenalojen tutkijat.

Tieteellinen tutkimus

Katso: Tutkimus

Mittaus

Pääliuska: Mitta

Mittausta käytetään usein tieteessä erojen vertaamiseksi ja vähentämiseksi.Vaikka eroja on ilmeisiä, tarkkuutta parannetaan mittaamalla toistumisen parantamiseksi.Esimerkiksi eri värit voidaan erottaa valon aallonpituudella käyttämättä ”hämärtää”, kuten ”vihreää” tai ”sinistä”.

Seitsemän SI -järjestelmän perusyksiköiden ja niiden määritelmien välinen riippuvuus: nuolen päätepisteen yksikkö riippuu lähtökohdan yksikön määritelmästä.

Mittaus käyttää usein kansainvälistä yksikköjärjestelmää (SI), mukaan lukien perusyksiköt: kilogrammit: kilogrammit, metrit, Kandra, sekunnit, Angelvin, Kelvin ja Moore.

Ensimmäinen kansainvälinen perusyksikkö, joka ehdotti kokeilua, oli Charles Sanders Porsh (1839–1914).[117] Tämä vaikuttaa suoraan Miken Sun -mo -kokeiluun;[118]

tieteelliset menetelmät

Pääliuska: Tieteellinen menetelmä

Mitä tahansa tutkimusmenetelmää pidetään objektiivisena (tutkijat eivät voi selittää erilaisia ​​tulkintoja yhdestä tuloksesta, joka on tuotettu tieteellisillä menetelmillä, eikä he osaa muuttaa tuloksia tarkoituksella tutkiessaan).Toinen perusodotus on, että todisteita varten on oltava täydellisiä datatiedostoja, ja kolmannen osapuolen on tarkistettava tutkimusmenetelmä huolellisesti, ja vahvistettava, että menetelmä voidaan uusinta (mutta kvanttimekaniikassa valmistella täsmälleen sama kompleksi kvanttitila tila IT on vaikea saavuttaa; lisäksi teoreettista maantiedettä on vaikea suorittaa toistuvia kokeita, mutta lakit ovat epäilemättä määritettyjä).

Yleensä tiede on luonnonlakien harjoittamista.Tieteen laki on tärkeä kriteeri, ts. Explances ei ole.Mikä tahansa objektiivinen olemassaolo, ilmiö, joka voidaan toistaa, jos se on ristiriitainen nykyisissä tieteellisissä laeissa, se ilmoitetaan tämän tieteen lain loppuun saakka.Tämä on myös teoreettisen analyysin anti -esityksen soveltamisperuste.

Tieteelliset menetelmät käyttävät toistettavia menetelmiä luonnonilmiöiden selittämiseen.[119] Ideologisia kokeita tai oletuksia ehdotetaan ennustamisesta.Ennuste ehdotetaan ennen kokeen tai havainnon vahvistamista, jota käytetään todistamaan, että siihen ei ole puutu.Ennustamisen vastainen on todiste edistyksestä.[120].Kaiken kaikkiaan tieteelliset menetelmät voivat ratkaista äärimmäisen innovaation ongelman ilman, että subjektiivinen ennakkoluulo (tunnetaan myös nimellä vahvistusvirhe).[122]

Matematiikan rooli

Edellä olevien periaatteiden lisäksi suurin osa tieteellisestä tutkimuksesta riippuu tällä hetkellä matemaattisista menetelmistä.Kokeellista suunnitelmaa formuloidessaan tarpeeton ylimääräinen testi optimoidaan tiedon optimoinnin (testisuunnittelun) avulla enemmän vaivan saavuttamiseksi.Tutkimuksessa, jolla on korkeat testin kustannukset, tarpeettomien testien vähentäminen voi säästää suuresti varoja.Tietojen käsittelyssä ohjelmisto, kuten SPSS, MATLAB ja muut ohjelmistot, voivat helposti analysoida ja käsitellä tietoja.Ohjelmisto voidaan suorittaa yleiset laskelmat, jotka ovat vaikeita tai monimutkaisia.Valtavirran liiketoimintaohjelmisto harkitsee täysin käyttäjien vaikeuksia, joten käyttöliittymän suunnittelu on enimmäkseen yksinkertaista ja selkeää, ja aloittaminen on helpompaa.Jotkut ammattimaiset ohjelmistot vaativat enemmän oppimisaikaa, kuten R -kielen laajasti.Monien ohjelmistojen avulla ihmiset voivat kehittää erityisiä ohjelmistotoimintojen laajennuksia ja julkaista latauksia helpottamaan tutkimusryhmiä, joilla on erilaiset erityistarpeet.Kun tutkijat ehdottavat uutta laskentamallia, ne voidaan välittömästi käyttöön ohjelmoimalla olemassa olevien ohjelmistojen perusteella.Mittaustiedoista saatuihin johtopäätöksiin tarvitaan matemaattisen tilastollisen menetelmän testitulosten merkitys.Tutkijoiden on määritettävä asianmukainen tilastollinen malli, joka perustuu eri näytteisiin (suuret näytteet tai pienet näytteet) ja tietojen vertailutyyppeihin (onko kaksi tietovertailua datan tai moni -asetusvertailun välillä) ja sitten sitten ohjelmiston tiedot ja laskettava tulokset ja tulokset Tuloksista merkittävä arvo.Jos merkittävät standardit eivät täytä standardia, paperilla ei yleensä ole toivoa tarkistuksen läpäisemisestä.Tällaisesta teollisuuden asemasta on myös haittaa.

Vaikka kaikki tiede- ja tekniikan tieteet ja useimmat humanistiset tieteet käyttävät tällä hetkellä matematiikkaa demonstraatiovälineenä, matematiikkaa ei voida tehdä eri tieteenaloilla.Yleisesti ottaen ongelman analysointi vaatii jonkin verran painopistettä ja ongelmaan vaikuttavia tekijöitä, jotka voivat ensin käsitellä ensin ongelmaan.Tärkeimmät ristiriidat, jotka työskentelevät kovasti matematiikan jatkamiseksi kaikissa yksityiskohdissa, ovat hyvin väärässä.[123] Jos ongelman vaikuttavia tekijöitä on liian paljon ja pää- ja sekuntia on vaikea erottaa, voit yrittää käyttää menetelmää tilastojen pääkomponenttianalyysin analysoimiseksi.Toinen esimerkki on, että käytettäessä matemaattista laskentaa biologisen mallin analysointiin verrattuna siihen, ovatko laskelman tulokset tarkkoja vai ovatko operatiiviset taidot korkeat, biologit ovat enemmän huolissaan siitä, voivatko laskelman tulokset heijastaa selvästi tiettyä biologista merkitystä ( Kuten mitkä riippumattomat muuttujat ovat oikean muuttujan oikealle?

Lisäksi vaikka tieteellinen teoria on jaettu eri tasoille.Perustieteiden periaatteita ei kuitenkaan voida soveltaa suoraan kohdetutkimukseen monimutkaisella tasolla.Tämä johti myös järjestelmän tieteellisten teorioiden syntymiseen myöhemmin.Esimerkiksi fysiikka on kemian perusta. Monet kemialliset ilmiöt voidaan hajottaa joihinkin fysikaalisiin periaatteisiin.Vaikka teoreettiset fyysikot kunnioittavat ja palauttavat teoriaa, he tunnustavat myös, että kvanttimekaniikan differentiaaliyhtälön ratkaisemiseksi ei voida käyttää yleisesti kemiallisessa käytännön tutkimuksessa.[124] Kemiallisessa tutkimuksessa usein esiintyvä monitominen järjestelmä on erittäin monimutkainen malli fysiikassa, ja se on erittäin monimutkainen, vaikka likimääräinen menetelmä lasketaan.Siksi, vaikka kemistien on opittava ja ymmärrettävä fysikaalisia perusperiaatteita, he viettävät enemmän aikaa tämän tieteenalaan erityisten tutkimusmenetelmien hallitsemiseen.Toinen esimerkki on jakautumisen ja lineaarisen yleistämisen analyysi. Vaikka se on tärkeä matemaattinen perusta nykyaikaiselle fysiikalle, fysiikan opiskelijat eivät yleensä opiskele näitä kahta kurssia systemaattisesti kuten matematiikan opiskelijat.Toinen esimerkki on, että vaikka sekä fysiikan osasto että sähköinen tekniikkaosasto tarjoaa erityisen toistumisen funktionaalisen kurssin, yleisessä todellisessa työssä ja tutkimuksessa ei käytetä monia monikkotietoa. , sisäisen kertymisen luonne ja monimutkaisuuden luonne.

Tieteellinen filosofia

Pääliuska: Tieteellinen filosofia

”Tämä on avain nykyaikaiseen tieteeseen ja luonnon ymmärtämisen lähtökohtaan. Tämä käsite, toisin sanoen tarkkaile asioita, tietue yksityiskohtia ja toivon saavan tietoa siitä, jotta voit antaa vihjeitä toiselle mahdolliselle uudelle teorialle … Seuraava kysymys on – mitä planeetat kiertävät auringon ympäri? Vastaus ei ole kaukana totuudesta.

Richard Ferman ”Tieteen arvo”

(Tieteen arvo)

Nykyaikana sen tavoitteena on käyttää tietoa (teoriaa) ja kokeita selkeästi selkeiden lakien selkeyttämiseksi rationaalisuuden ja objektiivisesti.Baconin ja Machin kannattaman empiirismin perusteella (mutta Bacon aliarvioi matematiikan merkitystä tieteellisessä tutkimuksessa), Galileo on kokeellinen menetelmä käytännön edelläkävijälle saadakseen tutkimusta järjestelmätiedoista maailmasta.Lähinnä luonnontiede, joka perustuu luonnonilmiöihin.Jotkut ihmiset sisältävät myös yhteiskuntatieteet, joiden tavoitteena on sosiaaliset ilmiöt, mutta suurin osa yhteiskunnallisten tietojen tuntemuksesta on rajoitettu ihmisyhteiskuntaan, eikä matemaattisista kaavoista ole ehdotettu tiukalla tarkkuudella tai todistetulla pseudolla.Ja taide, filosofia, uskonto ja kirjallisuus eivät kuulu tieteeseen.Moderni tiede sisältää joskus ajattelun tieteen, joka perustuu ihmisen ajattelun olemassaoloon.

Tieteen tai SO -nimisen tieteellisen hengen keskeisistä ominaisuuksista, jotka ovat ihmisten edistymistä, on tällä hetkellä erilaisia ​​näkemyksiä.

Syy ja tavoite: Tieteellisen tutkimuksen aloittaminen ei perustu ”Konfutse -konfutsianismin”, ”Jumala”, ”Ghost” ja ”Jumalan” lähtökohtaan (jotkut tutkijat uskovat uskontoon, mutta ”tiede” itsessään on seurausta rationaalisesta ajattelusta)) .Tieteellisen teorian mahdollisuus ei sulje pois ”Jumalan” tai ”aaveiden” olemassaoloa, vaan vastustaa vain haamua tarkoituksellisen teeskentelyn epärehellisyyttä, välttäen teologista tyhjää puhetta, josta puuttuu luotettava näyttö.Laplas uskoo, että tiede selittää pelkästään maailman tietämyksen ilman hirviöiden apua.

Ei todisteita: Tämä on Karl Popperin näkökulma. Itse asiassa ihmiset eivät voi tietää, onko tieteen teorian olevan oikea, mutta jos tässä tieteessä on joitain virheitä, ihmiset voivat tiukasti todistaa tämän osan virheen. Se on todella väärin, niin tämä tiede on tieteellisen tieteen mukainen.

Sovellettavuus on olemassa: toisin sanoen se ei voi olla ehdoton totuus, jonka voidaan antaa olla neljällä merellä.Esimerkiksi: Newtonian mekaniikka epäonnistuu mikromaailmassa.Tutkijat pyrkivät kuitenkin edelleen löytämään ja tutkimaan, onko olemassa teoriaa, joka voi sisältää kaikki luonnonilmiöt (ainakin fysiikan maailmassa, ja suhteellisuuden yhdistäminen kvanttimekaniikkaan on vähintään vuosikymmenien tavoitteiden tavoitteet).

Yleinen väistämättömyys: Tieteellinen teoria on peräisin käytännöstä ja se on palautettava käytännössä. Sen on kyettävä selittämään kaikki sovellusten puitteissa tunnetut tosiasiat.Jos sovellusten laajuudessa on käsittämättömiä vasta -esimerkkejä, koko teoria on väärä.

Tutkimusprosessia on valvottava tiukasti.Useille tärkeille muuttujille, joita ei ole helppo erottaa vuorovaikutuksista, voit yrittää käyttää tilastollisia menetelmiä (kuten varianssianalyysi) eri muuttujien vaikutusten erottamiseen.

Tiede voidaan myös jakaa useille tasoille, kuten teoria ja sovellus.Edellä esitettyjen periaatteiden noudattamisen lisäksi teoreettinen fysiikka kunnioittaa myös palauttamisteoriaa ja jatkaa laajojen ja syvällisten kuvausten periaatteita yksinkertaisimmilla oletuksilla.Neuvostoliiton fyysikko Langdao huomautti ”Tiedämme suuren määrän fyysisiä lakeja, jotka voidaan päätellä harvojen yleisimpien sääntöjen avulla.”[126] Sovellettu tiede liittyy suoraan sosiaaliseen kehitykseen.Vuorovaikutuksessa sosiaalisen kehityksen kanssa sovellustieteen roolia käytännössä on jatkuvasti vahvistettu, ja itse tieteellinen järjestelmä on jatkanut kasvuaan, ja sen merkittävä vaikutus ihmishistoriaan on yhä merkittävämpi.

Tieteellinen kirjallisuus

Pääliuska: Tieteellinen kirjallisuus (englanti: Scientific Lattors)

Kun keskustellaan ei -originaalista näkemyksiä tai lainaamalla muiden tuloksia, tietolähde on osoitettava tarkistuksen ja tarkastuksen helpottamiseksi.Nykyaikaiset akateemiset palvelutoimistot käyttävät yleensä tietokannan tallennus- ja hakuasiakirjoja.

Tammikuussa 1665 maailman ensimmäinen humanistinen akateeminen lehti ”Journal Des Sçavans”.Saman vuoden maaliskuussa käynnistettiin ensimmäinen tiede- ja tekniikkalehti ”Natural Sciences”.Siitä lähtien akateemisten lehtien lukumäärä on vähitellen kasvanut.Vuonna 1981 jotkut ihmiset arvioivat, että akateemisten lehtien kokonaismäärä ympäri maailmaa oli saavuttanut 11 500.[127] Lifektoihin liittyvät akateemiset lehdet on lueteltu kansallisessa lääketieteellisessä kirjastossa.Vaikka se kattaa 39 kieltä, 90 % niistä on englanninkielisiä lehtiä.[128]

Kun kirjallisuutta vaaditaan kirjallisuuden lainaamiseen, sitä yleensä vaaditaan monille vertailumateriaaleille.Tieteen ja tekniikan tieteenalaan Washington Post -artikkelissa todetaan, että ”kotimaisen akateemisen plagioinnin ja petoksen ilmiön vuoksi Kiinassa [129] [130], lainattaessa kotimaan kirjallisuutta on yleensä välttämätöntä, että on olemassa useita vertailumateriaaleja”.Muutama alan eliitti, joka on joskus julkaistu julkaisussa tai monografiassa, koska ne ovat melkein kaikki alkuperäisiä, ja ne voidaan julkaista sujuvasti, vaikka ne eivät kirjoita referenssimateriaaleja, kuten Ferman.

Peer Review käyttää nykyisiä akateemisia lehtiä laajasti akateemisten laadukkaiden esteiden suorittamiseen.Vertaisarviointimekanismi ei kuitenkaan voi täysin estää akateemisia petoksia.[131] Kun julkaisut paperit hyvin tunnetuissa lehdissä, vertaisarvioinnit ovat tiukempia.Lehtien, kuten ”tiede” ja ”luonto”, jotka ovat erittäin tiukkoja, voi kuitenkin esiintyä väitöskirjan väärennetyissä tapauksissa. Kobayashi Haruki.

Yksi yleisistä viitekriteereistä akateemisten lehtien arvioimiseksi on nähdä sen vaikuttavan indeksin (IF) koon.Hakemistoon vaikuttavat lehdet ovat havaittavissa.Liiallinen painotus vaikutusindeksin rooliin on taikausko.Lisäksi vaikutusindeksi arvioi kaikkien asiakirjojen keskimääräistä vaikutusta tietyn ajanjakson aikana, ja jotkut ihmiset pitävät virheellisesti vaikutusindeksiä tasostandardina tiettyjen asiakirjojen ja heidän toimittajiensa arvioimiseksi.[132] tunnetuissa lehdissä julkaistut tutkijat saavat todennäköisemmin enemmän tieteellisiä tutkimusrahastoja.Hyvin tunnettujen lehtien korkeamman huomion vuoksi ihmiset, joilla on rajoitettu aika, antavat etusijalle hyvin tunnetut lehdet.[133] Ehdotettu hakemisto Eugene Garfield huomautti myös, että saman lehden eri artikkeleiden tasot ovat erilaisia.[134] Vastauksenmuutos on yrittää lähettää lehden, joka on hieman parempi kuin sinä itse julkaisemalla.Vuonna 2005 fyysikko Jorge E. Hirsch ehdotti H -indeksiä fyysikoiden henkilökohtaisen tutkimuskyvyn arvioimiseksi.

Tieteellinen yhteisö

Pääliuska: Tiedemaailma

John Hewei ja hänen vaimonsa Elisabeth Hevelius -tapahtumasta 1673.He ovat kuninkaallisen seuran ensimmäisiä ulkomaisia ​​jäseniä.

Tiedeyhteisö tai tiedeyhteisö viittaa kaikkiin tutkijoihin, jotka voivat kommunikoida keskenään, samoin kuin heidän yhteiskunnan ja tutkimuslaitoksensa.Yleensä se on jaettu alayhteyteen eri työpaikkojen alueiden mukaan.On myös monia monitieteisiä ja monitieteisiä toimia.

tiedemies

Pääliuska: Tiedemies

Saksalainen tiedemies Albert Einstein (1879–1955) perusti suhteellisuussuhteen.Hän voitti myös vuoden 1921 Nobel -palkinnon fysiikasta teoreettisessa fysiikassa.

Tutkijat ovat henkilöitä, jotka harjoittavat tieteellistä tutkimusta tietyllä kiinnostavalla alueella [135] [136].William Whewell käytti sanaa ”tiedemies” ensimmäisen kerran vuonna 1833.Nykyaikana monet ammattitieteilijät saavat koulutusta akateemisessa laitoksessa. (Deng) (Deng) EssenceMonet tutkijat jatkavat uransa eri kansallisilla talousosastoilla (englanti: talousala), kuten akatemia, teollisuus, hallintovirastot, voittoa tavoittelemattomat organisaatiot [139] [139] [140].

Tutkijat ovat osoittaneet voimakasta uteliaisuutta todellisuudesta. Jotkut tutkijat pyrkivät myös käyttämään tieteellistä tietoa terveyden, maan, ympäristön ja teollisuuden lisäämiseksi;Nobel -palkinto on eräänlainen korkean profiilin palkinto.

Muinaisista ajoista lähtien perustieteen suhteen (erilainen kuin soveltuvat tieteet), ominaisuuksien ominaisuuksissa tapahtuu pieni muutos, ts. Suhteellisen runsas perhetilanne on merkittävä etu täyden ajan tieteellisessä tutkimuksessa.Sovellustieteiden suhteellisen helppojen tulosten vuoksi ja on helppo muuttaa tuottaviksi voimiksi, jotka voivat luoda vaurautta, koko -ajan tutkijoiden perhetilanne ei ole rajoituksia.

Naiset tieteellisellä alalla

Pääliuska: Naiset tieteen alalla

Lisätietoja: Naiset STEM -aloilla (englanti: Naiset STEM -aloilla)

Mary Juli oli ensimmäinen henkilö, joka voitti Nobel -palkinnon kahdesti: 1903 -fysiikan palkinto ja 1911 Chemistry Award [142].

Kuvan naiset opettavat geometriaa keskiaikainen ”geometrinen alkuperäinen” käännös kuvan alkamisesta (noin 1310).

Naisten tutkijat kokeellisissa vaatteissa.

Historiallisesti tiede oli miesten melkein monopolin ala, ja siellä oli vain muutamia poikkeuksia [J].Naisia ​​on syrjitty tiedeyhteisössä;Esimerkiksi naisia ​​jätetään usein huomiotta, kun he etsivät työmahdollisuuksia, ja heidän työnsä tulokset hylätään usein [k].Esimerkiksi Christine Ladd (englanti: Christine Ladd-Franklin) (1847–1930) voidakseen päästä ”C. Ladd” -nimeen voidakseen ilmoittautua tohtorikoulutussuunnitelmiin; Tohtorivaatimukset saavuttivat vuonna 1882, mutta viivästyneen viivästyneen viivästyksen jälkeen se sai tutkinnon vasta vuonna 1926. Tänä aikana hänen akateemisissa saavutuksissaan oli sekä looginen algebra (katso todellinen arvotaulukko), värinäkö ja psykologia.Hänen työnsä on edellä kuuluisia tutkijoita, kuten Ludwig Vitgustein ja Charles Sanders Peirce.Naisten tieteelliset saavutukset on aina johdettu työn perinteeseen, jonka heidän tulisi pelata perhepiirissä.

1900 -luvun lopulla naisten rekrytointi ja muodostumisen sukupuoleen perustuva syrjintä on lisännyt naisten tutkijoiden määrää, mutta sukupuolisuhde joillakin alueilla on edelleen erittäin epätasapainoinen; Naiset.2000 -luvun alkupuolella 50,3%kandidaatin tutkinnosta, 45,6%maisterin tutkinnosta ja 40,7%: n tohtorin tutkinnosta Yhdysvalloissa myönnettiin tytöille.He saivat yli puolet psykologisista tutkinnoista (noin 70%), yhteiskuntatieteellisestä tutkinnosta (noin 50%) ja biologisista tutkinnoista (noin 50–60%), mutta pääsivät fysiikan tieteen, maatieteen, matematiikan ja tietokoneen alaan Tiede on alle puolet tutkinnosta [144].Elämäntavan valinta on myös yksi tieteen harjoittamien naisten tekijöistä; nuorten tulevien sukupolvien naisten mahdollisuudet ovat elinajan ja elämän tasapainottamisen. Mies kollega pysyy ennallaan samanaikaisesti.

Erityinen tieteellinen ryhmä

Katso: Afrikkalaiset opettajat, tiedetyöntekijät ja tutkijat (englanti: luettelo afrikkalaisista opettajista, tutkijoista ja tutkijoista) ja luokka: Kreikkalaiset tutkijat

Koska yleinen koulutustaso ei ole korkea, mustia tutkijoita on vähän hyvin tunnettuja [147] [148] [149].

Taloudellisen epävakauden ja kykyjen menetyksen ongelmien vuoksi kreikkalaiset eivät ole enää kunniaa nykyaikaisessa tieteellisessä kehityksessä [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156].

Oppia

Pääliuska: Opi

Fyysikot olivat kuninkaallisen seuran edessä (1952, Lontoo).

Tavoitteena on kommunikoida ja edistää tieteellistä ajattelua ja kokeita on ollut olemassa renessanssin jälkeen [157]Monet tutkijat ovat liittyneet tieteellisen kurinalaisuuteen, ammatillisiin tai siihen liittyviin kurinalaisuusklustereihin, joiden tarkoituksena on auttaa heidän tieteenalojaan [158]Jäsenpätevyydet voidaan avata kaikille, se voi myös vaatia jonkin verran tieteellistä pätevyyttä tai olla vaalien kunniaksi kunnioitus [159].Useimmat tieteelliset yhteiskunnat ovat voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, ja monet ovat ammattiyhdistyksiä.Sen toimintaan sisältyy yleensä säännöllisiä akateemisia konferensseja uusien tulosten lukemiseksi ja keskustelemiseksi sekä kurin myöntämien tai sponsoroimien akateemisten lehtien.Jotkut yhteiskunta harjoittaa myös ammattiryhmien tehtäviä hallitakseen jäseniä jäseniään ryhmän julkisista eduista tai kollektiivisista eduista.Tieteellinen sosiologinen tutkija [kuka?] Uskotaan, että oppimisella on keskeinen merkitys, ja yhteiskunnan perustaminen auttaa uusien tieteenalojen tai uusien suurten yhtiöiden syntymistä ja kehittämistä.

Tiede aloitti ammattimaistamisen 1800 -luvulta, ja sen liikkeellepaneva voima perustettiin arvovaltaisten tieteiden sarjan perustamisesta (englanti: tiedeakatemia). Sciences, 1911, 1928 Saksan keisari Williamin instituutin (englanti: Kaiser Wilhelm Institute).Eri maiden tiedeakatemian perustamisen jälkeen kansainväliset tiedejärjestöt, kuten Kansainvälinen tiedekautakunta (ICSU), ovat myös alkaneet edistää tiedeyhteisöjen yhteistyötä eri maiden välillä.

Tiede ja yhteiskunta

Tieteen ja muiden alojen välinen suhde

Katso: Yleinen teoria ja järjestelmätiede

Tiede ja uskonto

Vaikka tieteellä on suuri konflikti uskonnon kanssa, sillä ei ole tiukkaa suhdetta uskontoon ja salaperäisyyteen.Varsinkin nykyaikaisten sosiaalisten muutosten jälkeen jotkut uskonnot ovat myös kehittäneet uudistuksia, jotka mukautuvat sosiaaliseen kehitykseen, ja tieteen välinen ristiriita on lieventynyt.Jotkut evankelistit ovat myös alkaneet käyttää tieteellisiä periaatteita, jotka tukevat heidän uskonnollisia näkökulmiaan, vaikka niitä tulkitaan erittäin hyvin.Historiassa on monia tunnettuja tutkijoita, joissa on uskonnollisia vakaumuksia, kuten Euler ja Koisi.Hyvin tunnettu fyysikko Eriko Fermi on tuntematon henkilö.Ferman uskoo, että (1950 -luvulla) on yli puolet tutkijoista, joilla ei ole uskonnollisia vakaumuksia, ja tiede ei voi osoittaa, että Jumalaa ei ole [162] (tässä ”ei voi” ole, että tieteellisellä teorialla on oltava todisteita pseudosta. ”Jumalan olemassaolon” ehdotuksella ei ole todisteita pseudo -pseudoista, joten se on merkityksetön tieteellisessä luokassa).Tiedettä vastustavat asiat ovat pääasiassa pseudo -tietoa, jotka ovat itsepäisiä ja vanhanaikaisia, hylättyjä rationaalisia anti -intellellektualismia sekä ”tieteen” hengen rikkomusten ja objektiivisten periaatteiden periaatetta.

”Jos henkilö voi puhua ongelmasta kaikkien ymmärryksen suhteen, ei ole vaikea tietää, että tämän on oltava jonkinlainen esoteerinen filosofia (tarkoittaen” Se ei ole tiede ”). Kaikki ymmärtävät, mitä tarkoitan rehellisemmällä pikemminkin kuin rehellisemmällä epäselvä tapa. ”

(”Henkilö puhuu sellaisissa yleisyyksissä, että kaikki voivat ymmärtää häntä ja se on jonkin verran syvää filosofiaa. Kuitenkin haluaisin ymmärtää rehellisellä tavalla kuin epämääräisellä tavalla.)

Richard Ferman ”Fysiikan lain luonne”

(Fyysisen lain luonne)

Tiede ja filosofia

Tieteen ja filosofian lisäksi entistä enemmän -sarth -huolenaiheita filosofian ja tieteen välinen ero on, että filosofia ei ole laajalti tunnustettu valtavirran teoria.Lisäksi on olemassa suuri filosofian haara, mikä on tieteen objektiivisen asenteen, toisin sanoen idealismin vastainen.Vaikka filosofia on edistänyt tieteellistä kehitystä lukemattomia kertoja, yhteys tieteeseen on yhä vieraantuneempi.Tieteellistä tietoa on enemmän ja enemmän yksityiskohtaisempaa, yhä vaikeampaa, ja koko -aikafilosofien on vaikea ymmärtää perustieteen leikkausrungon kysymyksiä.Päinvastoin, uusien tieteen käsitteiden nopea kehitys on suuri vaikutus perinteiseen filosofiaan.Tieteen ja filosofian alkuperän (erityisesti luonnonfilosofian) vuoksi tieteen korkeimman asteen nimi on edelleen ”Ph.D.”, ts. ”Luonnonfilosofian tohtori”.

Ferman sanoi, että tieteen ja epäilyjen takia kommunismin ja tieteellisen kommunismi ja tieteellinen henki, jolla ei ole ateismia, vastauksena kaikkiin poliittisiin kysymyksiin ja moraalisiin kysymyksiin ei ollut epävarmaa [163].Muu sosialistisen teorian tieteellinen kritiikki tulee pääasiassa Itävallasta ja brittiläisestä filosofista Karl Poperista.

Tiede ja muinainen perinteinen lääketiede

Joitakin tietojärjestelmiä tai metodologiaa ei voida sisällyttää nykyaikaiseen tieteelliseen järjestelmään, kuten kiinalaiseen lääketieteeseen.Mutta Kiinassa kiinalaista lääketiedettä tuetaan virallisesti, ja suurin osa ihmisistä käyttää jossain vaiheessa myös kiinalaiseen lääketieteeseen liittyvää hoitoa.Tämä on samanlainen kuin muualla maailmassa tapahtuva tilanne, kuten Intian perinteinen lääketieteellinen Ayurveda, jonka ihmiset ovat myös virallisesti uskoneet ja yleensä uskoneet.Tällä hetkellä kiinalaisen lääketieteen päätutkimus on testata kiinalaisen lääketieteen hoidon tarkkoja testejä vertailevissa kokeissa.Steven Novella ja David Collquhoun (English: David Collen) huomauttivat vuonna 2013 kerran, että nykyisissä akupunktiopapereissa oli outo ilmiö, toisin sanoen joidenkin ihmisten kokeelliset tulokset se osoittaa, että akupunktiolla on parantava vaikutus, kun taas kokeet tehtiin muilla ei ole merkittävää vaikutusta.Siksi kaksi spekuloivat, että akupunktiokokeilla voi olla vääriä positiivisia tuloksia.Miksi vääriä positiivisia tuloksia on monia, kaksi spekuloivat, että lumelääkevaikutus pelataan.[164]

Tiede ja politiikka

Katso: Tieteellinen politiikka

Tiede ja populaarikulttuuri

MLS Football Jersey